Hasznos segédeszköz mozgáskorlátozottaknak

Kádlift avagy fürdőszék

2009-01-12 18:50:33 |

Időseknek, mozgáskorlátozottaknak gyakran gondot okoz a kádba történő ki- és beszállás, ugyanakkor a tusoló sem jelent igazi alternatívát számukra. E probléma megoldására fejlesztették ki az ún. kádliftet, vagy fürdőszéket.

A kádlift legnagyobb előnye, hogy segítség nélkül is használható, ezzel is biztosítva a fürdés intimitását. A szék távirányítóval süllyeszthető a kád aljára és emelhető a kívánt magasságba. Felhajló széle garantálja, hogy biztonságosan foglalhassunk helyet az ülőfelületen.
A szék süllyesztésekor a háttámla automatikusan hátradől. Tapadó korongjai biztosítják, hogy a kád felülete ne sérüljön, de ugyanakkor szilárdan kapcsolódjon a kádhoz.

A kényelmes fürdést szolgáló kádlift esztétikusan illeszkedik minden fürdőszobába. Súlya mindössze 14 kg, könnyen mozgatható, ülésének legnagyobb szélessége 690 mm. Felhajló szélei biztosítják a különböző méretű kádakhoz való alkalmazhatóságát. A fürdőszék szinte valamennyi szabványos és egyedi kádba behelyezhető. A felhajló szélek biztosítják, hogy egy alul akár 330 mm széles kádban is használhassuk. Amennyiben a kád kapaszkodóval van felszerelve, úgy a mellékelt tartozék biztosítja, hogy a kádlift felhajló szélei ne akadjanak meg a kapaszkodóban.
Beüléskor a kádlift ülése a kád szélével egy magasságban, a háttámla közel derékszögben van a biztonságos beülés érdekében. A háttámla ereszkedés közben hátra dől, és kényelmes fekvő pozíciót hoz létre. A szék kényelmesebb fekvést biztosít a lazító, üdítő fürdéshez, mint a kád kemény, kényelmetlen felülete. Az esztétikus, csúszásgátolt, levehető üléshuzat könnyen tisztítható, kellemes fekvést biztosít a fürdés idejére. Használat után a fürdő szék egyszerűen kiemelhető a kádból.

A falra tapadókorongokkal felhelyezhető a távirányító. E megoldás alkalmas arra, hogy könnyen elérhető helyre helyezzük el.
A kádlift működtetése a biztonság érdekében többszörösen szigetelt akkumulátorról történik. A 16,8 V, 7,5 Ah-s akkumulátor töltésére külső tápegység szolgál. A biztonság érdekében töltéskor el kell távolítani az akkumulátort a kádliftből, s csak így csatlakoztatható a töltőre.
A jelenleg forgalmazott szék terhelhetősége 135 kg.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-2727/Kadlift_avagy_furdoszek