Gördülő tálalók

2009-01-29 16:09:53 | Módosítva: 2009-02-08 17:29:30

A közelgő karácsony, majd a szilveszter minden bizonnyal megnöveli a vendéglátások és vendégeskedések számát. De nincs már messze a farsangi időszak sem, így a praktikus tálalás talán még többször szóba kerül mostanság, mint az év más időszakaiban. A vendéglátást, kiszolgálást pedig igen megkönnyíti egy kerekeken gördíthető tálaló kocsi, amelyekből idehaza is sokféle kapható, de egy egyszerűbb kivitel akár saját kezűleg is elkészíthető.

Összeállításunkban nem konkrét kivitel megvalósításának anyagait és leírását adjuk közre, hanem egy képes összeállítással ennek a praktikus ki bútordarabnak a sokszínűségét, praktikusságát és szépségét szeretnénk bizonyítani. S ha már ilyenekről írunk, akkor nem ragadunk le a téli időszaknál, hiszen lesz még nyár is, amikor a kertben vehetjük hasznát tálaló kocsinknak.

 • A Bauhaus vonalvezetését idéző csővázas italkocsi nagyon elegáns. Minimalista és hightech stílushoz is jól illik. Első kerekei kicsik, ezért jól manőverezhető.
 • Tikfából készült ez a tálcás kocsi. Praktikus kiegészítője a kerti grillnek. Jól bírja az időjárás szélsőségeit is, de évi egy viaszozás azért jár neki.

 • Ez a görgős aluminium polc gardróbok, kamrák, garázsok kiváló tároló eleme lehet. Egyszerű átpakolni rá akár a kocsi csomagtartójából is. Anyaga miatt tartós, jól takarítható.
 • Irodai papírelosztó kocsinak használható ez a szerkezet. Erős acél váza miatt jól terhelhető. Postázáshoz, iratelosztáshoz praktikus.

 • Igazi mediterrán hangulatot idéz a kovácsoltvasból készült, kerti garnitúrához tartozó zsúrkocsi. Fölső polcának mozaik burkolata nagyon látványos és forró edények is ráhelyezhetők.
 • Ez a szép íves formájú, műanyag alapanyagú zsúrkocsi kinti és benti használatra egyaránt alkalmas. Egyszerűen takarítható és könnyű.
 • Az olasz formatervezés remek darabja a fa-fém-üveg kombinációjú, modern kocsi. Elegáns vonalvezetésű könnyed, lágy formájú darab.
  tálalókocsi
 • Közétkeztetésnél alkalmazható erős vázú, könnyen tisztítható ételkocsi, vagy tálcatartó. Nem túl szép, de nagyon praktikus.
 • Akár konyhapult alá is betolható kiegészítő kocsi. Corian vágófelülete jó előkészítő. Fém kosarai akár zöldség, akár gyümölcs tárolására is alkalmasak.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-2751/Gordulo_talalok