Salétrom kivirágzás eltávolító

2009-10-28 23:25:02 | Módosítva: 2009-11-04 17:31:18

Nem lesz több gondja a salétromkivirágzással, a felesleges cementfátyol maradékokkal, ha a Damisol nagy hatású készítményét alkalmazza. Ez a készítmény alkalmas a különböző helyeken (csőtörések nyomán, szigetelési hiányosságok, nyirkos tégla stb.) megjelenő salétrom kivirágzások, megszüntetésére, valamint a nem kívánatos cementfátyol eltávolítására.

Alkalmazásának módja

Salétrom kivirágzás megszüntetésénél a salétromos felületet először meg kell tisztítani a kivirágzott salétromtól. Valamilyen módon le kell söpörni róla a kivirágzást. A megtisztított felületet be kell permetezni a vegyszerrel, melyből 1 dl/m2 mennyiséget kell az első menetben a felületre szórni. A kiszórás után a felületen enyhe pezsgés tapasztalható, ami a kémiai reakció jele. A pezsgés megszűnte után a felületet le kell mosni, vagy erősen nedves ruhával áttörölni. Amikor a kezelt felület már megszáradt, újbóli kezelési próbát kell végezni a szerrel. Amennyiben még pezsgés tapasztalható, a kezelést meg kell ismételni, mert a nagymértékű salétromosságot a szer egyszeri kiszórással nem tudta közömbösíteni.

Cementfátyol eltávolítása:

A nem kívánatos cement maradék csempékről, és egyéb helyekről a szerrel kiválóan eltávolítható. A kezelendő felületet be kell permetezni a szerrel, ami erős pezsgés közben feloldja a vékony cementréteget. Szükség esetén (pl. vastagabb cementrétegnél) a kezelést többször meg kell ismételni. A kezelés befejezése után a felületet le kell mosni.
A szer alkalmazása során - mivel erősen savas az anyag - védőszemüveg és gumikesztyű alkalmazása kötelező. A szert más anyaggal keverni tilos.
A tárolás gyermekektől gondosan elzárva, sötét, hűvös, de fagymentes helyen történjen!

Gyártó:
DAMISOL KFT.
2730 Albertirsa, Irsay Károly u. 1.
Telefon/fax: (06-53) 370-670
www.damisol.hu
e-mail: damisol@t-online.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: salétrom, cement, damisol

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Sikalastic®-1 K

A Sikalastic®-1 K egykomponensű, rugalmas, speciális alkáli-állópolimerekkel módosított, szálerősített cementhabarcs vízszigeteléshez és betonvédelemhez. Finomszemcsés, válogatott...


Családi házak alapozása

Családi házak alapozásához olyan cementet kell választani, amellyel nagy tömegben, könnyen és gyorsan bedolgozható betonkeveréket lehetkészíteni. Emellett földzsaluba történő bedolgozás esetén,...