Salétrom kivirágzás eltávolító

2009-10-28 23:25:02 | Módosítva: 2009-11-04 17:31:18

Nem lesz több gondja a salétromkivirágzással, a felesleges cementfátyol maradékokkal, ha a Damisol nagy hatású készítményét alkalmazza. Ez a készítmény alkalmas a különböző helyeken (csőtörések nyomán, szigetelési hiányosságok, nyirkos tégla stb.) megjelenő salétrom kivirágzások, megszüntetésére, valamint a nem kívánatos cementfátyol eltávolítására.

Alkalmazásának módja

Salétrom kivirágzás megszüntetésénél a salétromos felületet először meg kell tisztítani a kivirágzott salétromtól. Valamilyen módon le kell söpörni róla a kivirágzást. A megtisztított felületet be kell permetezni a vegyszerrel, melyből 1 dl/m2 mennyiséget kell az első menetben a felületre szórni. A kiszórás után a felületen enyhe pezsgés tapasztalható, ami a kémiai reakció jele. A pezsgés megszűnte után a felületet le kell mosni, vagy erősen nedves ruhával áttörölni. Amikor a kezelt felület már megszáradt, újbóli kezelési próbát kell végezni a szerrel. Amennyiben még pezsgés tapasztalható, a kezelést meg kell ismételni, mert a nagymértékű salétromosságot a szer egyszeri kiszórással nem tudta közömbösíteni.

Cementfátyol eltávolítása:

A nem kívánatos cement maradék csempékről, és egyéb helyekről a szerrel kiválóan eltávolítható. A kezelendő felületet be kell permetezni a szerrel, ami erős pezsgés közben feloldja a vékony cementréteget. Szükség esetén (pl. vastagabb cementrétegnél) a kezelést többször meg kell ismételni. A kezelés befejezése után a felületet le kell mosni.
A szer alkalmazása során - mivel erősen savas az anyag - védőszemüveg és gumikesztyű alkalmazása kötelező. A szert más anyaggal keverni tilos.
A tárolás gyermekektől gondosan elzárva, sötét, hűvös, de fagymentes helyen történjen!

Gyártó:
DAMISOL KFT.
2730 Albertirsa, Irsay Károly u. 1.
Telefon/fax: (06-53) 370-670
www.damisol.hu
e-mail: damisol@t-online.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: salétrom, cement, damisol

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hőszigetelő könnyűbeton készítése házilagosan

Akit vonz a hobby építészet és kivitelezés, annak figyelmébe ajánlunk egy rendkívül széles körben alkalmazható hőszigetelő termékcsaládot. Olyan polisztirol adalékú hőszigetelő anyagról van szó,...


Szálcement burkolat tetőn és homlokzaton

A szálcement – melyet az építészek és a kivitelezők már generációk óta használnak szerte a világon – tökéletes választás tetőfedésre és ahomlokzatok burkolására. A szálcement síkpala egyesíti a...