Ablak csere-bere

2010-05-09 18:38:05 | Módosítva: 2010-05-12 16:54:55

20 évvel ezelőtt Önnek fekete-fehér televíziója és tárcsás telefonja volt, és elfogadta, hogy télen kifelé, nyáron pedig befelé özönlik a meleg az ablakokon. Azóta valószínűleg televízióját és telefonját is régen lecserélte. Ablakaival kapcsolatban azonban a helyzet nem változott. Itt az ideje, hogy változtasson. Cserélje le tetőablakát, saját bőrén érzi majd a különbséget!

Már biztosan elege van abból, hogy tetőablaka nehezen nyílik és még nehezebben záródik és ezért szinte állandó huzatot érez. Telente gyakran gondol arra, hogy az utcát fűti. A meleg kiszökik a réseken, a jéghideg üveg pedig szinte állandóan párás, amitől nem lehet kilátni az ablakon. A fal és az ablak gyakran válik penészessé.
Télen a sugárzóan hideg ablaküveg tovább rontja a hőérzetet, nyáron pedig elviselhetetlenül felforrósodik és tovább melegíti a tetőteret. Már hosszú ideje nem talál kedvére való árnyékolót és tulajdonképpen nem is szívesen gondol tetőablakára. Az ablakszárny elvetemedett, a faanyag elkorhadt és a javítás nagyon költséges lenne. Gondolt már az ablakok cseréjére, de fél az ezzel járó kosztól és felfordulástól. Ha így érez, a megoldás a régi ablak cseréje VELUX tetőtéri ablakra.

Tetőtéri ablak csere hasznos ötletek

1. Egyszerű és nagyszerű

A régi nyílászárók cseréje a tetőtérben csak néhány órát igényel, nem jár hetekig tartó felfordulással. Az ablakcsere legegyszerűbb módja, ha a régi ablak egy új ablakkal cserél helyet úgy, hogy az méretben tökéletesen illeszkedik az ablaknyílásba. Így az ablak körüli belső burkolás sérülésmentesen megtartható.
Az ablakcserét a szoba vagy a lakás felújítási munkálataival is összekapcsolhatja, így az ablakok mellett a helyiség funkciója, stílusa és berendezése is átalakuláson eshet át. Ez esetben lehetősége nyílik a tetőszerkezet és az ablak közötti szerkezeti kapcsolódás korszerűsítésére, víz- és párazáró, ill. hőszigetelő kialakítására, valamint a belső burkolat szakszerű, a fényszórást és a levegőáramlást jótékonyan befolyásoló kivitelezésére.

2. Az ablakcserével csak nyerhet

A tetőtéri ablak cseréje után akár 8%-kal csökkenhet a fűtési energia felhasználás úgy, hogy mintegy 2 fokkal emelkedik a belső hőmérséklet. Érezhetően melegebb és kellemesebb lesz a szobában. Megszűnik az ablak közelében érzett „huzat”, az ablaküveg felülete 5 fokkal magasabb. Ezenfelül az új ablak hővesztesége az Ön által választott üvegezéstől függően min. 45%-kal alacsonyabb, árnyékolók segítségével pedig még tovább minimalizálható.

3. Megfelelő hőmérséklet a tetőtérben nyáron is

Nyáron a megfelelő hőérzet érdekében ki kell zárni a napsugárzást és csökkenteni kell a beérkező napenergiát. Az ablakra szerelt eredeti VELUX külső hővédő rolóval a túlmelegedett órák száma kb. 40%-kal csökken és 5-6 fokkal hűvösebb van a szobában.

4. Növelje az ingatlan értékét

Az ablakcsere akkor válik értéknövelő beruházássá, ha a régi ablak helyére korszerű, műszaki színvonalában fejleszthető ablak kerül, ezért a kiválasztáskor érdemes jövőbeni igényeit is átgondolni. Fontos azonban kiemelni, hogy az ablakok a szigeteléssel, az alátétfóliával és a párafékező fóliával együtt biztosítják az optimális megoldást. A VELUX kínálatában éppen ezért olyan tetőtéri ablakokból és cserecsomagokból választhat, melyek segítik Önt a hatékony energiafelhasználás és az egészséges beltéri környezet megteremtésében.

5. Ablakcsere mesterek

A valódi minőségi ablakcsere kulcsa a gyakorlott, képzett és megbízható ablakcsere mester, aki teljeskörű szolgáltatást nyújt a szükséges termékek és kiegészítők beszerzésétől, a házhoz szállításon át a komplett kivitelezésig.
Hol tájékozódhat a részletekről?
A tetőtéri ablakok cseréjére vonatkozó részletes tájékoztatást a www.tetoablakcsere.hu honlapon olvashat.

VELUX Magyarország
Telefon: (06/1) 436-0601
www.velux.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: velux, tetőtér, tetőablak

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-4557/Ablak_csere_bere