Előtérben a környezetvédelem

2010-07-12 12:58:46 |

Az új lakkfestéktípusok kialakításában egyre fontosabbak a környezetvédelmi szempontok. Egyéb előnyök mellett ez magyarázza az oldószerszegény, oldószermentes és vizes lakkfestékféleségek előretörését.

A Győrlakk Festékgyártó Zrt. - a lakosság és a szakipar által jól ismert NITROLAKK gyártója - új, környezetbarát vizes diszperziós lakkokat vezet be hagyományos oldószeres termékei mellett a hazai piacra. Az új XYLAQUA termékcsalád a beltéri fafelületek minőségi felületkezelésében nyújt segítséget. A termékcsalád alapozó lakkból, különböző fényességű fedőlakkokból és parkettalakkból áll. A szakipar és a lakosság is megtalálja a számára legmegfelelőbb lakkot a XYLAQUA termékek között.
A XYLAQUA alaplakk furnérozott lapok és natúr vagy pácolt fafelületek alapozására szolgál. Felhordása szórással ajánlott 50-80 g/m2 mennyiségben. A lakkréteg szobahőmérsékleten (50-60% páratartalom mellett) gyorsan szárad, és kb. 1 óra után csiszolható. Portalanítás után vonható át újabb alapozó lakk réteggel vagy egyéb lakkal. Használata csökkenti az átvonáshoz szükséges lakk mennyiségét.

A XYLAQUA fedőlakk szintén natúr vagy pácolt fafelületek lakkozására alkalmas. Felhordható szórással vagy ecseteléssel, 100-150 g/m2 mennyiségben. A lakkréteg kb. 2 óra után csiszolható. Filmje tartós, egyenletes felületű. Felújító lakkozás esetén - megfelelő felület előkészítést követően - előzőleg oldószertartalmú lakkokkal kezelt felületekre is felhordható.
Felhasználása általában alapozott felületeken történik, azonban natúr felületeken is kitűnően alkalmazható. Ekkor 2-3 réteg szükséges a megfelelő lakkfilm kialakításához.
Fényes, selyemfényű és matt változatban készül.

A termékcsalád harmadik tagja a XYLAQUA parkettlakk, amely parketta, faburkolat és egyéb fafelületek lakkozására szolgál. Szagtalan, kevés szellőztetés mellett kényelmesen felhasználható. Felhordása ecseteléssel vagy szórással történhet. Száradási ideje rövid; filmje kemény, rugalmas, fényes és vízálló.
A XYLAQUA lakkok felhasználási viszkozitáson kerülnek kiszerelésre, hígítani általában nem szükséges őket, ha mégis, csapvízzel hígíthatók.
A XYLAQUA termékek 1, 5 és 20 literes kiszerelésben kerülnek kiskereskedelmi forgalomba.

A termékekkel kapcsolatos további információk:
Győrlakk Festékgyártó Zrt.
H-9023 Győr, Körkemence u. 3.
Tel.:06/96/516530
Fax:06/96/411108
E-mail: gyorlakk@gyorlakk.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-4663/Eloterben_a_kornyezetvedelem