13 ötlet a lépcsők alatti terek hasznosítására

2011-04-22 09:56:08 | Módosítva: 2011-04-22 10:53:21

Gyakran állnak üresen vagy lomokkal telve a lépcsőházak alatti terek, pedig haszonosításuknak csak fantáziánk szab határt.

 

 
1 - fiókos lépcső: az egyes lépcsőfokok alatti rész kiváló hely a cipők elhelyezésére. Ez a megoldás viszonylag bonyolult, érdemes már a lépcső építésekor betervezni.

 

 
2 - előszobai polc: sapkák, sálak, téli ruházat tárolására. Minden szem előtt van, mégsincs rendetlenség.3 - lépcsős szekrény: egy szekrény, ami egyben lépcső is. A megoldásnak köszönhetően a magas fiókok is könnyen elérhetőek.

4 - asszimetrikus lépcső: elsőre fura megoldás, de ugyanolyan kényelmes, mint a hagyományos társa. A magas lépcsőfokokban nagyobb dobozok, magazinok, rajzok tárolhatóak.

5 - lépcsőboxok: különböző méretű tárgyaknak, különböző méretű tárolórekeszek. Dísztárgyakat is elhelyezhetünk bennük.

 

6 - bortároló: a megoldás nem csak praktikus, hanem szép is, és könnyű áttekinthetőséget tesz lehetővé. Pincelépcső alatt még a megfelelő hőmérséklet is biztosított. 

7 - háztartási gépeknek: a hűtő vagy a mosogatógép hatalmas teret foglalnak el a konyhában, miért ne kerülhetnének a lépcső alá?


8 - ruhásszekrény: nagyméretű fiókokban a ritkán vagy szezonálisan használt ruháinkat tárolhatjuk. Itt is kialakíthatóak különböző méretű rekeszek.


9 - fiókok és ajtók: nem csak fiókos megoldásban gondolkozhatunk, ajtós szekrények is elrejthetőek itt.


10 - kihúzhatós szekrény: egy másik koncepció, ahol nem a fiókokat, hanem a komplett szekrényt tudjuk kihúzni-betolni.

 

11 - lebegő polcok: játékos megoldás, ha a polcok egyik végét nem zárjuk le, hanem hagyjuk "lebegni" őket.


12 - TV állvány helyett: a nagyméretű tévét vagy a HiFi-t a lépcső alatt rejthetjük el. A szekrényajtó bezárásával el is "tüntethető".


13 - könyvtár a lépcső alatt: végül, de nem utolsósorban az egyik legszebb hasznosítási mód, ha könyveinket a lépcsők alatt tároljuk. A lépcsőház oldalát is kihasználva nagy méretű könyvek is elhelyezhetőek.

(forrás: http://www.re-nest.com/)

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Bérces Balázs


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Cipők tárolása

A cipők tárolását több dolog is kissé megnehezíti. Pl. ha összezsúfoljuk cipőinket, megtörhet a talpuk és a cipőfelsőrész is, vagyösszekarcolja és összepiszkítja az egyiknek a talpa a másiknak a...


Rejtett fekhelyek

Az ágyak elhelyezése sokszor még akkor is gondot okoz, ha kimondottan hálószobába kerülnek. Ezek ugyanis általában nem nagy alapterületű helyiségek, a divatos dupla fekhelyek pedig...