Cserélje régi tetőablakát korszerű és jövőbiztos tetőtéri ablakokra

Új Velux tetőablakok

2011-07-13 00:50:49 | Módosítva: 2011-07-15 22:20:53

A régi tetőablakok cseréje kimerülhet abban, hogy az elavult, rosszul szigetelő vagy záródó ablakot felváltja egy modernebb típus. Azonban, mielőtt belevágna a cserébe, érdemes átgondolni a hosszú távú igényeket. Lehetséges, hogy az ablak korszerűtlen műszaki megoldásai mellett a jelenlegi fénymennyiségre is panaszkodik? Több fényt és levegőt szeretne?

A csere jó alkalmat kínál arra, hogy több tetőtéri ablakot helyezzen el egymás fölé vagy mellé az eddigi egyetlen ablak helyett. A fényviszonyok sokkal kiegyenlítettebbé válnak, a tér kinyílik, tágasabb hatást kelt. Ha az ablakcserét a szoba vagy a lakás felújítási munkálataival is összekapcsolja, akkor a helyiség funkciója, stílusa és berendezése is átalakuláson eshet át, és Ön sokáig élvezheti megújult, napfényes tetőterét.
Ha mégsem szeretne nagyobb munkálatokba bocsátkozni, de az eddigi fénymennyiséggel továbbra sem elégedett, válasszon nagyobb ablakméretet! Ez esetben lehetősége nyílik a tetőszerkezet és az ablak közötti szerkezeti kapcsolódás korszerűsítésére, víz- és párazáró, ill. hőszigetelő kialakítására, valamint a belső burkolat szakszerű kivitelezésére.
Az elmúlt 10-20 év alatt sokat fejlődött a tetőtéri ablakok gyártástechnológiája. A VELUX tetőtéri ablakok is energiatakarékosabbak, esztétikusabbak, tartósabbak és biztonságosabbak lettek elődeiknél. Ma legalább 25 év élettartamra tervezik őket. Ha VELUX tetőtéri ablakot választ, az ablakcsere után akár 8%-kal csökkenhet a fűtési energia felhasználás úgy, hogy mintegy 2 fokkal emelkedik a belső hőmérséklet. Ezen felül az új ablak hővesztesége az Ön által választott üvegezéstől függően minimum 45%-kal csökken, a VELUX árnyékolók segítségével pedig még tovább minimalizálható. Nyáron viszont az ablakra szerelt VELUX külső árnyékolókkal a túlmelegedett órák száma kb. 40%-kal csökken és 5-6 fokkal hűvösebb lesz a szobában.

A megfelelő termék kiválasztása mellett az ablakcsere kivitelezési minősége a legfontosabb. A VELUX Cégcsoport az általa gyártott tetőtéri ablakokhoz már kifejlesztette az ablak körüli hőszigetelés ideális megoldását, az ablakcseréhez is használható beépítő készletet. Az ablakbeépítéshez feltétlenül szükséges burkolókerettel együtt az ablak méretére készült hőszigetelő keretet is tartalmazza a készlet, amely megakadályozza a hőhidak képződését az ablak és a tető csatlakozásánál, lényegében kitöltve a kritikus rést.
Használata esetén a belső felület hőmérséklete az ablaktok körül kb. 5 fokkal lesz melegebb, ami jobb lakókomfortot és kisebb hőveszteséget jelent. (Alkalmazása csak azokon a tetőkön lehetséges, ahol a szarufa és a tetőtéri ablak tokja közötti távolság mindkét oldalon legalább 2 cm.) A beépítő készlet tartalmaz alátétfóliát is, ami szintén a tetőtéri ablak méretére készül. A beépítő készlet használatával Ön az eddigi 10 év garancia helyett még 5 évet élvezhet VELUX tetőtéri ablakaira.

Gondolja át igényeit, és válasszon VELUX termékeket az ablakcseréhez!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: tetőablak, tetőtér

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-5128/Uj_Velux_tetoablakok