A szamóca igényes növény, a napos, szellős helyet kedveli, könnyen szaporítható. Maximum 3 évig érdemes tartani, az évek múlásával csökken a termés mennyisége. Teraszon edényben is tarthatunk szamócát.
Tavasztól szüret végéig igen magas a szamóca tápanyagigénye. Fontos a tápanyagok aránya; a túl sok nitrogén rontja a termés minőségét és a tárolhatóságát, hiánya azonban a vegetatív fejlődést korlátozza. A foszfor a virágzást és a gyökeresedés segíti, a kálium szükséges a magas cukortartalomhoz, javítja a gyümölcs minőségét. Csak klórmentes műtrágyát használjunk!
A Vitaflóra Eper és zöldség tápoldat megfelelő tápelem-arányt biztosít, öntözővízzel együtt vagy lombtrágyaként is kijuttatható. A mikroelemek kelatizáltak, így a tápoldat biztosítja az egészséges gyümölcsterméshez szükséges vas-, cink- és bórellátást is.
A szüret után néhány hét elteltével kezdődik a szamóca második intenzív tápanyagfelvételi szakasza, a Vitaflóra Eper és zöldség tápoldat ekkor is jól használható. Ebben az időszakban alakulnak ki az új oldalelágazások és megtörténik a rügydifferenciálódás, ami megalapozza a következő évi termést. Mindkét időszakban 10-14 naponta célszerű tápoldatozni, lombtrágyázni, ezáltal biztosítjuk a szamóca egyenletes tápanyagellátását.