Emeletes és magas ágyak

2011-11-22 18:44:18 | Módosítva: 2018-04-18 09:40:36

Régebben a panellakások kisméretű félszobái tették szükségessé, hogy a gyerekeknek emeletes ágya legyen. Manapság újra divatba jöttek, kimondottan multifunkciós bútordarabként. A magasított ágyaknak is ugyanolyan előnyei vannak, mint az emeletes ágyaknak, de csak egy fekhellyel.

Képes ötletadó


A gyerekszoba általában a lakás valamelyik kisszobája, annak ellenére, hogy a gyerekeknek szinte minden feladatot a saját szobájukban kell megoldaniuk: nappali tartózkodás, éjszakai alvás, játék, tanulás, barátok fogadása stb., és mindezek mellett a ruhaneműik, könyveik és egyéb tárgyaikat is mind az ő szobájukban szeretnénk elhelyezi. Mindezt megoldani nem könnyű feladat, főleg akkor, mikor több gyerek osztozik egy szobán.


Ha az ágyak merőlegesek egymásra, az alsó ülőhelyként is kényelmesen használható, hiszen nincs a fej fölött a felső ágy

A magasított ágy alatt kaphat helyet egy tárolószekrény és a kihúzható íróasztal is. Tanulás után az asztal betolható, így a szoba közepe üressé válik, minden más tevékenységnek helyet biztosítva


Ebben a kombinációban a lépcsőfokok is egy-egy fiókot rejtenek, növelve a szoba tároló helyeinek számát


Az igényesen kivitelezett kétszemélyes emeletes ágy alatti fiókban elfér az ágynemű, a feljutást biztosító lépcső holtterében kialakított fiókok remek tároló helyek

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-5368/Emeletes_es_magas_agyak