Vizes bázisú termékek

A jövő festékei a TRILAK-tól

2012-09-06 20:07:01 | Módosítva: 2012-09-06 20:07:01

Nem tud választani az oldószeres és a vízzel hígítható festékek közül? Vagy talán még idegenkedik is a vizes festékektől? Azt gondolja, hogy ez utóbbi kevésbé magas fényű, drágább, nem annyira tartós, még az eső is lemoshatja?

Környezet- és egészségtudatos vásárlóként ideje megismerni ezt a viszonylag új termékcsaládot! Falfesték kategóriában ugyanis már elfogadottak, de a fára való festékeknél még szokatlanok ezek a vízzel hígítható anyagok. Tulajdonságaik pedig nem hogy rosszabbak, bizonyos esetekben még kedvezőbbek is a hagyományos oldószeres termékeknél. Kevesen tudják, hogy azon kívül, hogy száradásukat nem kíséri kellemetlen szag, de a lefestett tárgy sokkal hamarabb, akár néhány óra múlva használatba vehető!

Tartósságuk legalább ugyanolyan, mint a hagyományos lakkbenzin hígítású lazúr- és zománcfestékeké: néhány órás száradás után hasonlóan ellenálló és vízálló réteget képeznek. Korszerű összetételüknek köszönhetően pedig, amellett, hogy hosszan ellenállnak az UV- sugárzásnak, még sárgulásra sem hajlamosak.

A Trilak vízzel hígítható Lazurán Aqua és Trinát Aqua termékcsaládjai tehát - akár kültérben, akár beltérben alkalmazzuk -, gyors, szagtalan és hosszan tartó védelmet biztosítanak fatárgyainak.

2010-től az EU drasztikusan szabályozta a festékek illékony szerves oldószer tartalmát. A nyugat-európai trendeket figyelembe véve további szigorítások várhatóak, amelyek valószínűleg komolyabb hangsúlyeltolódáshoz vezetnek majd a vizes termékek javára.

 

Mik azok az előnyök, amik miatt egyre egyértelműbb, hogy ezeket a termékeket válassza?

  • A vizes bázisú termékek a jövő festékei
  • A vizes bázisú festékek sokkal inkább környezet- és egészségkímélőbbek, mint a hagyományos oldószeres festékek
  • A vizes bázisú termékek is rendelkeznek ugyanazokkal a jó tulajdonságokkal, mint az oldószeres festékek, sőt néhány esetben túlmutatnak azokon: tartósságban, időjárásállóságban, a hatékony védelmet tekintve, gyors-, közel szagmentes száradásukat nézve stb.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: trilak, festék, festés, lazúr

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-5942/A_jovo_festekei_a_TRILAK_tol