Ajtót a fürdőkádra

2013-03-13 10:08:48 | Módosítva: 2013-03-13 10:09:15

Az életkor előrehaladtával egyre problémásabb lehet a fürdőkádba való beszállás, illetve a kádból történő kiszállás. Szintén akadályt jelenthet egy műtét vagy egy sérülés utáni lábadozás.
A háztartási balesetek közül kiemelkedően sok történik a fürdőszobában, ezen belül is a kádban. Elég egy rossz mozdulat, és könnyen törés, zúzódás lehet az eredmény. A kádba történő beszállás sokak számára problémát jelent, amit legtöbben zuhanytálcára váltással hidalnak át. Az átépítés azonban időigényes, sok felfordulással jár, nem is beszélve az anyagi vonzatáról. Idősebbeknél gyakran eleve nem jó megoldás a zuhany a kád helyett. Egy magyar vállalkozás egészen új megoldást kínál ezekre az esetekre.

Kádajtó

Az átalakítás lényege, hogy a fürdőkádra egy nyílást vágnak, majd ebbe a nyílásba egy vízzáró ajtót építenek, a hozzá tartozó csempézéssel, helyreállítással együtt. Ez megkönnyíti, és biztonságossá teszi a fürdőkádba történő be- és kiszállást. Újra használhatjuk azt, besétálós kádként, fürdésre és zuhanyzásra egyaránt. A fürdőkádajtó beépítése egy napot vesz igénybe, és harmadannyi költséggel jár, mintha kidobnánk azt, és zuhanytálcát építenénk be a helyére, továbbá nem veszíti el a fürdőkádban fürdés élményét. A kádajtó teljesen vízzáró, a külsején kialakított tömítő felület révén. A keret beragasztása egy olyan ragasztóanyaggal történik, amely biztosítja a kellő stabilitást, és a tökéletes vízzárást. Legyen szó öntöttvas, lemez vagy akril alapanyagú kádakról, az esetek 99%-ban megvalósítható a beépítés.

Kiknek ajánlott

A besétálós kádak legfőképpen olyan személyeknek jelenthetnek mindennapi segítséget, akik például hátgerinc műtéten, csípőműtéten estek át, tehát a mozgás számukra különösen megerőltető vagy nem biztonságos. Idősebbek részére is nagyon alkalmas, főleg mozgásszervi problémák esetén. Azoknak is ideális, akik tartanak a fürdőszobai balesetektől, legfőképpen az elcsúszástól. Kisgyermekes családban emelés nélkül könnyen és biztonságosan fürdethetők a gyermekek. Végül, de nem utolsósorban nagytestű kutyánk tisztántartása is problémamentessé válik.


Kiegészítők

A fürdőkádajtó beépítésén kívül további segédeszközökkel válhat teljessé a biztonságunk. A veszélyes helyekre javasolt kapaszkodót felszerelni, melyek széles méret- és alakváltozatban, fehér és rozsdamentes kivitelben is kaphatóak. Fürdőkád-ülőkével kényelmes és biztonságos helyzetben fürödhetünk, nem kell mélyre ülnünk.Normál és kifordítható kivitelben is hozzájuthatunk ehhez a kiegészítőhöz.
Csúszásmentesíthetjük a síkos és gyakorta nedves felületeket. Ilyen például a fürdőkád környezete, a fürdőkád belseje és a mosdókagyló körüli részek. A felületekre egy gumiszerű átlátszó vagy fehér réteg kerül felhordásra, amellyel csökkenthetjük az elcsúszásból keletkező balesetek valószínűségét.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Bérces Balázs


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Balázs Stumpf avatarja

Balázs Stumpf        

www.furdokadajto.hu

$oli avatarja

$oli         Ki es hol ?

Melyik ceg,vagy mesterember foglalkozik a kadajto beepitessel ?

Műanyag nyílászárók

Jelentős változáson mentek keresztül a műanyag nyílászárók az elmúlt évtizedekben. A kezdetben számos ponton kritizált tokok és keretek a korszerű anyagoknak és tervezésnek köszönhetően minden...


Mit tud a jacuzzi?

A masszázskádak vagy más néven jacuzzik tervezésekor a hagyományos masszőrök technikáját próbálják meg utánozni víz és levegő befúvásával, amihez aromaterápia és nyugtató zene is társulhat.