Fűtéskorszerűsítés és kéményfelújítás

2013-04-11 11:58:26 | Módosítva: 2013-04-14 10:55:54

Sok szó esik manapság kiváló hatásfokú kazánokról, utólagos kandalló beépítésről, illetve CO2 semleges fűtésről. Ilyenkor nem szabad megfeledkezni az épület füstgáz-elvezető rendszerének, azaz a kéménynek a korszerűsítéséről sem.
Kazáncsere előtt érdemes a meglévő kéményt bevizsgáltatni, hogy alkalmas-e pl. az új kondenzációs kazánhoz. Jó példa az utólagos kandalló, pelletkályha vagy faelgázosító kazán telepítése is, ugyanis ezekhez a megújuló energiát hasznosító tüzelőberendezésekhez megfelelően szigetelt, a magas hőmérsékletnek és a nedves üzemnek egyszerre ellenálló kéményrendszer szükséges. A kéményépítés, javítás, felújítás speciális szaktudást igénylő feladat. A rossz minőségű kivitelezés sok kellemetlenséget, jelentős anyagi kárt, életveszélyt is okozhat. A tüzelőberendezés és a hozzátartozó égéstermék elvezető berendezés megválasztásához feltétlenül kérjük ki épületgépész szakember tanácsát! A kémények bélelése után, vagy gázkészülék cseréje előtt a kéményseprői szakvélemény beszerzése kötelező.

Utólagos kéményépítés

Ha nem megoldható a meglévő kémény utólagos bélelése, akkor jön szóba egy új kémény felépítése vagy szerelése. A hazai piacon széles termékkínálatból választhatunk: a kerámia bélésű, épített kéményrendszerek és a szigetelt, háromhéjú fémkémény rendszerek nyújtják a tartós és biztonságos megoldást. Esztétikailag is előnyösek, mert az épület homlokzatához igazíthatók, akár színben is. A Schiedel ADVANCE kéményrendszer minden tüzelőanyaghoz és bármely tüzelőberendezéshez alkalmas: megfelel mind a hagyományos, mind a modern fűtési technikák kihívásainak. Egyszerűen szólva: a kémény – változtatás nélkül – egyaránt alkalmas a széntüzelésű „Jancsi-kályhához” és a kondenzációs gázkazánhoz. Ez a tulajdonos számára a következő előnyöket jelenti: 

– Bármikor lehetőség van a tüzelőberendezések közötti váltásra úgy, hogy ennek a kémény oldaláról felmerülő költsége gyakorlatilag nincs (pl. kazáncsere, kandalló vagy cserépkályha beépítés stb.)
– Mindig a legolcsóbb tüzelőanyaggal üzemeltethetjük a fűtési rendszerünket.A fogyó és egyre dráguló energia megköveteli annak a leghatékonyabb felhasználását. Energiahatékonyságot azonban csak a legjobb feltételeket biztosító kéményrendszer, és a precízen dolgozó tüzelőberendezés korrekt együttműködésével érhetünk el.

Az ADVANCE kéményrendszer biztosítja az energiahatékonyság kéményoldali feltételeit:
– Univerzális: minden tüzelőanyaghoz alkalmas.
– Elősegíti a tüzelőberendezés energiahatékony működését, és ezzel fűtési költséget takarít meg.
– A biztonságos működés révén óvja a ház lakóinak életét és értékeit.

A Schiedel Kéménygyár Kft., a tapasztalt hazai kéményszakértő, várja a háztulajdonosok kéményt érintő kérdéseit. Szaktanácsadással és kéményméretezéssel állunk rendelkezésre a tervezési és a kivitelezési fázisban egyaránt. Kéményépítés előtt szakembertől kérjen tanácsot!Schiedel Kéménygyár Kft.
8200 Veszprém Kistó u. 12.
Telefon: (+36-88) 576-700
Fax: (+36-88) 576-704
E-mail: info@schiedel.hu
www.schiedel.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: Schiedel, kémény

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-6196/Futeskorszerusites_es_kemenyfelUjitas