Megalakult a Fischer Hungária

Bár a Fischer rögzítéstechnikai rendszerek jó néhány éve ismertek hazánkban is, a magyarországi áruforgalmat ez idáig a német cég hazai képviselete látta el. Mostantól viszont önálló magyar vállalat végzi ezt a munkát; a Fischer Hungária Magyarországon kívül a román beszállításról is gondoskodik. Az új magyar cég megalakulása alkalmával rendezett ünnepségen Klaus Fischer, a fischer vállalatcsoport tulajdonosa és ügyvezető igazgatója tartott sajtótájékoztatót a budapesti központban.

Egy történet szerint Marsa Alamban, a Vörös-tengernél fekvő Quseirtől délre egy német turista próbálta megmagyarázni egy egyiptominak, mit jelent a "dübel". Tiplik? (Wallplugs?) Rögzítő elemek? (Fixing elements?) Az egyiptomi ékszerész számára ismeretlenek voltak az angol kifejezések. Végül is a német elkezdett rajzolni... Erre hirtelen felderült az egyiptomi arca: "Persze, fischer!"
"Szép történet" véli Klaus Fischer, "és nem csak azért, mert a saját vállalatunkról szól, hanem mert világossá teszi, amit egy márka a legjobb esetben nyújthat: a teljes termékspektrum szinonimájává válhat, és nem csak az egyes nemzeti piacokon, hanem világszerte".
Klaus Fischer tulajdonosként és ügyvezető igazgatóként 25 éve áll a fischer vállalatcsoport élén. Az okleveles mérnök vállalkozói teljesítményét az eltelt időben már többször méltatták. A bécsi Földművelési Egyetemen és a stuttgarti egyetemen tiszteletbeli egyetemi tanácsossá nevezték ki. Kitüntették továbbá Baden-Württemberg tartomány gazdasági emlékéremmel és a Német Szövetségi Köztársaság Érdemrend Érdemkeresztjével.
Sváb műhelyből nemzetközi konszern - így foglalható össze a fischer vállalatcsoport fejlődése az 1948-ban történt alapítás óta. Mindenek előtt az utóbbi 25 évben, Klaus Fischer vezetése alatt alakult ki a széles értékesítési és termelési hálózat. A családi vállalkozás azonban tudatában maradt gyökereinek: a cég székhelye változatlanul Waldachtal-Tumlingenben van, Stuttgarttól 60 kilométerre, délnyugatra.
A fischer vállalatcsoport 19 országban 23 társaságot foglal magában. Termelés folyik Argentínában, Brazíliában, Kínában, Németországban, Olaszországban, Csehországban és az Egyesült Államokban. A 3400 munkatárs világszerte 457 millió euró konszolidált bruttó árbevételt gazdálkodott ki 2005-ben. Az előző évvel szemben ez 4,6 %-os növekedésnek felel meg.
A fischer vállalatcsoport üzletkörét házi barkácsolók mellett a legkülönbözőbb iparágak professzionális felhasználói alkotják. Dübeltechnikában világpiac-vezetővé nőtte ki magát az elmúlt öt évtizedben, sőt világszerte a rögzítéstechnika szinonimájává vált.
"Vevőinknek a legjobbat - e gondolat vezeti cselekedeteinket" mondja Klaus Fischer. A fischer ezért nem csak átfogó termékprogramot kínál. Műszaki tanácsadói kijárnak a vevők irodájába és az építési területükre. Szakító vizsgálatokat végeznek a helyszínen, próbaszereléseken horgonyokat telepítenek, és szerelő csoportokat tanítanak be. A fischer AKADÉMIA tervezőket, iparosokat és kereskedőket oktat.
A szoros vevőkapcsolat kifizetődik. Naponta fischer termékek millióit használják fel világszerte, sokat közülük olyan nevezetes épületeknél, mint a londoni Wembley Stadion, az olaszországi Brenner-autópálya, a szingapuri metró, a New York-i Museum of Modern Art, a shanghai-i Jin Mao Building vagy a hamburgi Elba-alagút.
Bármilyen különbözőek is legyenek a követelmények az egyes országokban, egy valamire biztosan hagyatkozhatnak a vevők fischer termékek felhasználásánál: biztonságra, amely összeköt.
Egy képen két vitorlás látható szélcsendes időben. Amíg az egyik hajón ölbe tett kézzel várnak, a másik hajó legénysége feltűri az ujját, evezőket ragad, és a hajó mozgásba lendül. "Evezz, ha nem fúj szél!" szól a képaláírás. Klaus Fischernek tetszik a kép, hiszen megfelel az eredményes vállalatvezetésről vallott hitének, és arról a magatartásról tanúskodik, amelyet a munkatársaitól is elvár.
Az elmúlt 25 év alatt meggyőződéssel azon dolgozott, hogy az "evezés" legyen a lényeg. Mindenek előtt önmagáért felelős - nem önkényes - cselekvést vár el munkatársaitól. Saját szerepének leginkább csak az ösztönzést tartja, ami nem jelenti azt, hogy ne lenne maga egyben hajtóerő is.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: fischer

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-631/Megalakult_a_Fischer_Hungaria