Virágtartó erkélyre – raklapból

2014-03-06 13:04:07 | Módosítva: 2014-07-19 16:58:45

A raklapok könnyen beszerezhetők és bár az alapanyaguk felületei durvák, ennek ellenére némi plusz munkával masszív virágtartó készíthető belőlük a balkonokra, erkélyekre.

Először is a deszkalapokból összeerősített vázat érdemes kiigazítani, és esetleg meg is erősíteni néhány utólag behajtott horganyzott bevonatú facsavarral. A következő lépesben a rácsosan felerősített deszkák felületét és éleiket célszerű 100-as szemcsenagyságú és fúrógépbe fogott csiszolótárcsával simára munkálni. Ezután következhet a fafelületek lazúros bevonása, vagy esetleg színre festése.

A felületkezelés után a raklap akár a hátoldal felöli deszka mellvédre csavarozható, vagy az erkély korlátjára akasztható, felül pedig a raklap hátoldalára csavarozott U-alakú lemez szeglettel célszerű felerősíteni.

Ezt követheti a különféle kaspóknak az elülső raklap lécekre erősítése. A cserepek, kaspók rögzítéshez erős, közepes vastagságú zsineg a legkézenfekvőbb, de ónozott lágy kötöző huzal is megteszi. A tartó zsineget, vagy huzalt a deszkába fúrt lyukon összehajtva, majd e hurkon egy csap átbujtatása után lekötve és a kaspók palástját többszörösen, szorosan körbe tekerve könnyen rögzíthetők.

Végül már csak a növények telepítése marad hátra, ami kisebb cserepes növényeknek a kaspókba helyezésével percek alatt elvégezhető. A dísznövények rendszeres öntözésé mellett így egész nyáron élvezhető az egyébként sivár erkélyeknek ez az üde színfoltja, ami még nem is kerül sokba.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Erkélyek, loggiák szigetelése

A korszerű és divatos épületek igen változatos megjelenésűek. Az igényeknek megfelelően szinte minden új építésű lakás rendelkezik kisebb-nagyobb erkéllyel, loggiával vagy terasszal, ez utóbbi...


Egyéni virágtartók

Virágot ültetni sokféle edénybe lehet, nem csak hagyományos cserépbe vagy kaspóba. Miként a cserepet is sokféle alkalmatosságra lehet elhelyezni, nem csak a klasszikus virágállványra. Ha szemünk...