Virágtartó erkélyre – raklapból

2014-03-06 13:04:07 | Módosítva: 2014-07-19 16:58:45

A raklapok könnyen beszerezhetők és bár az alapanyaguk felületei durvák, ennek ellenére némi plusz munkával masszív virágtartó készíthető belőlük a balkonokra, erkélyekre.

Először is a deszkalapokból összeerősített vázat érdemes kiigazítani, és esetleg meg is erősíteni néhány utólag behajtott horganyzott bevonatú facsavarral. A következő lépesben a rácsosan felerősített deszkák felületét és éleiket célszerű 100-as szemcsenagyságú és fúrógépbe fogott csiszolótárcsával simára munkálni. Ezután következhet a fafelületek lazúros bevonása, vagy esetleg színre festése.

A felületkezelés után a raklap akár a hátoldal felöli deszka mellvédre csavarozható, vagy az erkély korlátjára akasztható, felül pedig a raklap hátoldalára csavarozott U-alakú lemez szeglettel célszerű felerősíteni.

Ezt követheti a különféle kaspóknak az elülső raklap lécekre erősítése. A cserepek, kaspók rögzítéshez erős, közepes vastagságú zsineg a legkézenfekvőbb, de ónozott lágy kötöző huzal is megteszi. A tartó zsineget, vagy huzalt a deszkába fúrt lyukon összehajtva, majd e hurkon egy csap átbujtatása után lekötve és a kaspók palástját többszörösen, szorosan körbe tekerve könnyen rögzíthetők.

Végül már csak a növények telepítése marad hátra, ami kisebb cserepes növényeknek a kaspókba helyezésével percek alatt elvégezhető. A dísznövények rendszeres öntözésé mellett így egész nyáron élvezhető az egyébként sivár erkélyeknek ez az üde színfoltja, ami még nem is kerül sokba.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Képes kerti ötletek

Egy kert kialakításának sok mozzanatát le lehet írni, be lehet mutatni, ám rengeteg olyan ötlet van, amit elég meglátni, különösebb magyarázat nélkül tetszik az embernek,. Összegyűjtöttünk egy...


Hőhídmentes erkélyek

Hőhidak olyan helyen fordulnak elő egy épületen, ahol magasabb hővezető képességű anyagok szakítják át az egyébként alacsony hővezető képességű külső épületelemet. Nevezhetjük ezeket az anyag által...