Jég nélkül!

Környezetbarát, hatékony jégolvasztó

Bizonyára Önnek is ismerős a kép. Nehezen járható utak, állandóan csúszós járda a ház előtt. Sőt, még a parkolóhelyekre is sokkal nehezebb beállni hideg téli időben.
Ennek az áldatlan helyzetnek a megoldására használhatjuk a Murexin Eis Ex jégolvasztó szereket. Olvasztóhatásuk hasonló a sószórás hatásához, a növényzetet azonban nem károsítja. Az Eis Ex –11°C jéghőmérsékletig is hatékonyan jégtelenít.

A hagyományos só nem csak a növényzet számára ártalmas és cipőink, járműveink élettartamát rövidíti, hanem károsodást okoz a kutyák, macskák mancsán, bőrén, nyálkahártyáján! Az Eis Ex jégolvasztó szer azonban biztonsággal alkalmazható akkor is, ha házi kedvencei vannak. A jégoldó állatbarát, nem tartalmaz sem nátriumot, sem ammónium –szulfátot. Fontos azonban megjegyezni, hogy mint minden idegen anyagot, természetesen ezt is ki kell tisztítani az állatok mancsából, az ujjaik közül.
Alkalmazása ugyanúgy történik, mint a hagyományos sóé. Egyszerűen szórjuk a jégolvasztó-szert a megolvasztandó jeges felületre. Ezt megtehetjük szórógéppel, lapáttal vagy akár kézzel is; megfelelő védőkesztyű viselése azonban ajánlott.
Csak annyi anyagot szórjunk ki, amennyi a hatás érdekében feltétlenül szükséges. A felesleget mindig távolítsuk el a kezelt felületről. A gyakori és túlzott mennyiségű adagolás a betonfelületek károsodását eredményezheti, ezért fölöslegesen ezt az anyagot se használjuk. A beszórt felület közelében lévő növényzetre azonban nem ártalmas.
Az Eis Ex 2,10 és 25 kg-os zsákos kiszerelésben kapható. Egy kilogramm jégoldó anyag 5-15 m2-–hez elegendő. Száraz helyen tároljuk. A felhasználásra váró anyag vízzel ne érintkezzen. A vegyszerek kezelésénél szokásos óvatossági szabályokat minden esetben be kell tartani.

Ha a jeges felületet különösen óvni szeretnénk, akkor ajánljuk a Murexin Eis Ex Special termékét, amely megfelel még a rendkívül szigorú 2003-as Bécsi Téli Útkezelési előírásoknak is. Biztonsággal alkalmazható műemléki környezetben, térburkolatoknál is. A betont és a természetes követ sem károsítja. Jégolvasztó hatását –11°C-ig fejti ki.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-683/Kornyezetbarat__hatekony_jegolvaszto