Elektromos verseny gördeszka

2014-06-23 16:44:17 | Módosítva: 2014-07-01 15:54:00

Ez a gördeszka nem az ugró bajnokoknak készül, inkább a száguldást kedvelőknek, és bizony nem veszélytelen szerkezetről van szó.A felébe összehajtható (és egy praktikus kis bőröndbe helyezhető) 11,5 kg súlyú „bombázó” nyitott helyzetben több mint egy méter hosszú. 36 voltos, 7 Ah LiFePO4 akkumulátora egy 500 wattos elektromos motort táplál, melynek segítségével a gördeszka akár 35 Km/órás sebességre is képes. Ráadásul több mint 30 km-es távot tud megtenni egy feltöltéssel. A nagy hatótávolság annak is köszönhető, hogy a gördeszkán motorfék, illetve visszatápláló töltés is van, lejtmenetben valamilyen mértékig töltődnek az akkucellák.

Kézi vezérlés

A gördeszka irányítása  - a szó szoros és átvitt értelmében is - kézben tartható. A távirányítón nem csak a tempót és a fékezést lehet vezérelni, hanem mindenféle hasznos információt is megkaphatunk a sebességről, az akkumulátor állapotáról, figyelmeztet a közlekedési táblákra, vagy akár éppen hátramenet is kapcsolható róla. A távirányító 2.5 GHz-es frekvencián tartja a kapcsolatot a gördeszkával, és ha a pilóta leesne a szerkezetről, akkor azonnal megállítja azt.


Azért nem olcsó szerkezetről van szó, 1000 $ körüli ára óvatosságra int.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-6856/Elektromos_verseny_gordeszka