Házi szennyvíztisztító áram és mozgó alkatrészek nélkül

2014-08-14 11:31:13 | Módosítva: 2014-08-14 11:42:45

A kompakt szennyvíztisztító berendezéssel elsősorban családi házak, de éttermek, szállodák, iskolák, menedékházak és egyéb közösségi helyek szennyvize is tisztítható. A rendszer alkalmazásával a megtisztított víz bevezethető a felszíni vizekbe vagy újra felhasználható öntözésre.


Biológiai tisztítás

Erősen szennyezett háztartási szennyvíz tisztítására is kifejlesztettek házi szennyvíztisztítót. A biológiai tisztítás nem igényel áramot, a berendezésben nincs szivattyú, légfúvó elem, ezáltal mozgó alkatrész sem, ami meghibásodhatna.

Ennek eredményeképpen a karbantartási és üzemeltetési költségek rendkívül alacsonyak és a berendezés megbízhatósága is maximális. A berendezés időtálló, könnyű HDPE tartályban található, és készre szerelve érkezik a telepítés helyszínére (24 órán belül üzemképessé tehető).

Olyan egyedülálló, biológiai, fixágyas rendszerről van szó, melyből az elfolyó tisztított víz teljesen szagmentes, és alkalmas önözésre vagy szürke vízként történő újrafelhasználásra. A magas tisztítási hatásfok lehetővé teszi a rendszer érzékeny területeken történő használatát is.
A technológiában kétlépcsős tisztítás megy végbe. Az első szakaszban történik a nyers szennyvíz előülepítése és előrothasztása, majd a szennyvíz egy szűrőn keresztül jut a technológiai térbe, ahol az aerob lebontási folyamat zajlik. A kétlépcsős tisztítás miatt – jelentős költségeket megtakarítva – korábban megépült emésztőmedencék is átalakíthatók a berendezés fogadására. A második ütemben a szennyvíz a biológiai medencébe folyik, ahol a rétegesen elhelyezett fix ágyon áramlik keresztül. A töltet speciális enzimmel van előkezelve, amelynek segítségével a szennyvízben lévő baktériumok rövid idő alatt elszaporodnak a tölteten és beindul a szerves anyag lebontása. A tisztítási eljárás anoxikus és aerob biológiai tisztítási folyamatokból jön létre. A technológia nagy előnye a minimális karbantartási igény és a hosszabb nyugalmi időszakok utáni működtetés lehetősége – az időszakos terheléseket is kezelni képes rendszer jó megoldást nyújt nyaralókban, vidéki házakban, menedékházakban, kempingekben stb. Beszerelhető már létező rendszerek kiegészítőjeként (meglévő előkezeléses rendszerhez), vagy komplett rendszerként (előkezelést beleértve).

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Energiamentes kis szennyvíztisztító

A FLEXIPAK® energiamentes berendezés nem rendelkezik mozgó alkatrésszel, kopó elemekkel, elektromos részekkel. Költségtakarékos az üzemeltetése, és nincs speciális üzemmód, ezért nem szükséges...


Egyedi szennyvíztisztítás

Az elmúlt évtizedekben a szennyvíz ártalmatlanítására csak a központi szennyvíztisztítás és az emésztőgödör jöhetett szóba. Előbbi nem mindenhol érhető el, utóbbi pedig környezetvédelmi szempontból...