Miért állnak a munkálatok?

Vasúti töltés Aquincumnál

2014-08-21 14:18:28 | Módosítva: 2014-08-21 17:06:51

Az elmúlt legalább két hónapban egy kapavágás sem történt a vasúti töltés alatti átjáró építésében Aquincumnál, a Gázgyár utcánál. Az építkezés félkészen áll. A Gázgyár utca teljesen tönkrement (ami egyben bicikli út is). Az egyetlen dolog, ami történt; úgy látszik valakit zavart, hogy az autósok átjárnak a félkész átjárón a porban a reggeli csúcsforgalomban, ezért kővel elbarikádozták, hogy ne lehessen átmenni.

A vízelvezetést láthatóan elrontották. Az út azóta folyamatosan víz alatt áll az esők miatt. Az autósok lépésben próbálnak átevickélni a tengelyközépig álló vízben, reggel, elkerülve a Szentendrei úti csúcsforgalmat. Ezt megint meg kellett akadályozni: ezután egy szalagot tettek fel. A víz még mindig áll.


Megpróbáltunk utána járni, hogy

  • Miért áll a felújítás?
  • Mikor adják át az autós átjárót?
  • Történt-e a kivitelezési hiba (pl. csatornázás, vízelvezetés)?
  • Tervezik-e a tönkrement Gázgyár utca (egyben bicikliút) felújítását a munkák végeztével?

A kapott információk szerint a Budapest-Esztergom vasútvonal fejlesztése állami beruházás keretében valósul meg, a beruházás lebonyolítója a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt (NIF). A beruházásában megújul a vasúti pálya Pilisvörösvár – Óbuda állomások között, e projekt keretében több közúti szakaszon is munkálatokat végeznek.

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. mobilgát építését írta elő a hídhoz, a mobilgát rendszer terveztetése jelenleg folyamatban van. A végső tervek várhatóan augusztus végéig készülnek el. A kivitelezés - amennyiben a tervek véglegesítése megtörténik - szeptember elején indulhat. A munkálatok a vízelvezetés kiépítésével, csatornázással, mobilgát alapozással kezdődnek majd.

A fejlesztést megelőzően az útról előzetes állapotfelvétel készült. A vállalkozó a beruházás végén köteles helyreállítani a Gázgyár utcát az eredeti állapotnak megfelelő minőségűre. Az érvényben lévő ütemezés szerint a az ősz folyamán megnyitják az autósforgalom előtt az átjárót.

Addig az autósok és kerékpárosok türelmét kérik.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Guruló (majdnem) passzív házak a vasútnál

Guruló (majdnem) passzív házak a vasútnál A vasúti pályaépítésben, pályakarbantartásban általános gyakorlat, hogy a kivitelezést végző szakemberek hetekre, hónapokra „kiköltöznek” a munkahelyre....


Fél óra alatt 550 kilométer

A Space Exploration Technologies vagy röviden SpaceX amerikai űrkutatási vállalat központja a kaliforniai Hawthorne-ban található. 2002-ben alapította a dél-afrikai származású Elon Musk, akinek...