Függönyékszerek

2014-09-03 14:43:03 | Módosítva: 2014-09-03 14:51:46

A függönyékszer elnevezés viszonylag új hazánkban, de igazán pontos. A függönyelkötők mindig is divatosan voltak, és a hatalmas választék magával hozta a sokszínűséget is, melyek között ott van a gyöngyös, masnis, csillogó, fémes, a fából készült stb. Az esztétikai megjelenésen túl, a rögzítési variációk is lehetőséget adnak az egyedi megoldásokra.


Függönyékszerek, függönyelkötők

Régen, a klasszikus függönyelkötők a hatalmas ablakok, kihúzva is hatalmas függönyeinek rögzítésére szolgáltak, oldalt az ablakok mellett, hogy kismértékben se sötétítsenek napközben. Ekkor még csak a sötétítő függönyök saját anyagából varrtak függönyelkötőt, és azt az ablak melletti kampóra akasztva rögzítették. Ez a megoldás ma is igen divatos, de rugalmasabb, egyedibb lehetőségeket teremt a sokféle, készen megvásárolható függönyelkötő.Mióta nem kizárólag a sötétítés a függönyök funkciója, hanem a lakás dekorálása, az ablakok „öltöztetése” is, szép számmal elterjedtek a legkülönfélébb függönyelkötők. Egyedivé és praktikussá tehetjük függönyünket, akár a karnisra rögzíthetést is megoldhatjuk velük. A mágneses függönyelkötők alkalmazásának csak fantáziánk szabhat határt, akár oldalról, akár alulról ráncolhatjuk a függönyt, érdekes és egyedi stílusban. Könnyedén variálhatjuk, hiszen a két végén lévő dekormágnest egymáshoz „tapaszthatjuk” úgyis, hogy a függöny is közöttük van. Arra is lehetőséget adnak, hogy akár naponta más és más fazonúra ráncoljuk a függönyöket, vagy csak félig behúzva rögzítsük, beengedve egy kis fényt napközben. Még több teret ad fantáziánknak a szabadon hajlítgatható fém függönyelkötő. Olyan anyagból készül, amely a beállított formát stabilan megtartja, de akár csomót is köthetünk belőle.

Minden stílushoz találunk a kereskedelemben függönyelkötőt: fémet, fát, műanyagot, rojtost, gyöngyöst stb., sőt ezeket variálva is igazi „függöny ékszerekkel díszíthetjük otthonunkat. A gyerekek sem maradnak ki természetesen a választékból, számtalan gyerekfigurás függönyelkötő kapható.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Bútor polcos elemekből

Hatalmas a választék a különböző méretű polcos elemekből a bútorboltokban. Egy kis kreativitással komplett rendszereket építhetünk belőlük, és ehhez nem szükséges mégasztalosműhellyé sem...


Szivárvány a lakásban

Amikor egy lakás színeit ki kell választani, általában óvatosak vagyunk. Sajnos emiatt sok lakásnak nincsen egyedi hangulata: fehér, esetleg valamilyen pasztell színű a fal. A bútorboltokból is...