Függönyékszerek

2014-09-03 14:43:03 | Módosítva: 2014-09-03 14:51:46

A függönyékszer elnevezés viszonylag új hazánkban, de igazán pontos. A függönyelkötők mindig is divatosan voltak, és a hatalmas választék magával hozta a sokszínűséget is, melyek között ott van a gyöngyös, masnis, csillogó, fémes, a fából készült stb. Az esztétikai megjelenésen túl, a rögzítési variációk is lehetőséget adnak az egyedi megoldásokra.


Függönyékszerek, függönyelkötők

Régen, a klasszikus függönyelkötők a hatalmas ablakok, kihúzva is hatalmas függönyeinek rögzítésére szolgáltak, oldalt az ablakok mellett, hogy kismértékben se sötétítsenek napközben. Ekkor még csak a sötétítő függönyök saját anyagából varrtak függönyelkötőt, és azt az ablak melletti kampóra akasztva rögzítették. Ez a megoldás ma is igen divatos, de rugalmasabb, egyedibb lehetőségeket teremt a sokféle, készen megvásárolható függönyelkötő.Mióta nem kizárólag a sötétítés a függönyök funkciója, hanem a lakás dekorálása, az ablakok „öltöztetése” is, szép számmal elterjedtek a legkülönfélébb függönyelkötők. Egyedivé és praktikussá tehetjük függönyünket, akár a karnisra rögzíthetést is megoldhatjuk velük. A mágneses függönyelkötők alkalmazásának csak fantáziánk szabhat határt, akár oldalról, akár alulról ráncolhatjuk a függönyt, érdekes és egyedi stílusban. Könnyedén variálhatjuk, hiszen a két végén lévő dekormágnest egymáshoz „tapaszthatjuk” úgyis, hogy a függöny is közöttük van. Arra is lehetőséget adnak, hogy akár naponta más és más fazonúra ráncoljuk a függönyöket, vagy csak félig behúzva rögzítsük, beengedve egy kis fényt napközben. Még több teret ad fantáziánknak a szabadon hajlítgatható fém függönyelkötő. Olyan anyagból készül, amely a beállított formát stabilan megtartja, de akár csomót is köthetünk belőle.

Minden stílushoz találunk a kereskedelemben függönyelkötőt: fémet, fát, műanyagot, rojtost, gyöngyöst stb., sőt ezeket variálva is igazi „függöny ékszerekkel díszíthetjük otthonunkat. A gyerekek sem maradnak ki természetesen a választékból, számtalan gyerekfigurás függönyelkötő kapható.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Nyomtatott vászonképek

Számtalan faldekorációs lehetőség közül lehet választani. Ezek lehetnek keretezett plakátok, vagy ismert művészek műveiről készült reprodukciók. Az igaziak és értékesek az egyedi, kézzel festett...


Szekrénybe zárt ágyak

A kis alapterületű lakásokban egy kényelmes fekhely elhelyezése mindig gondot okoz. Ez még a kinyitható kanapékkal vagy hálóhellyé alakítható ülősarkokkal is csak kompromisszumok árán oldható...