Firestone RubberCover™ EPDM

2014-09-05 10:22:14 | Módosítva: 2019-05-19 09:36:11

Évtizedek alatt több százezer kereskedelmi és ipari épület tetejét szigetelték sikeresen a Firestone EPDM gumilemezekkel világszerte. Mára a kiváló minőségű Firestone EPDM lemezek a kisméretű lakossági épületek lapos tetejének szigetelésére is elérhetőek.


Könnyű beépítés. Nincs láng. Nincs gond

A Firestone RubberCover™ EPDM tetőszigetelő rendszer kifejezetten a kisméretű lakossági lapostetők szigetelésére lett kifejlesztve. A tetőszigetelési rendszer alapjául szolgáló kiváló minőségű Firestone RubberCover™ EPDM műgumi lemezzel, valamint meghatározott kiegészítőivel vízálló és tartós tetőszigetelő megoldást biztosít. A Firestone RubberCover™ EPDM tetőszigetelési rendszer ideális és tartós megoldás nyújt a szigeteléshez.

Alkalmazható lakó- és melléképületek, verandák, tetőablakok, tornácok, garázsok, kocsi beállók, kerti épületek, erkélyek, tetőcsatornák, lakókocsik tetőszigeteléséhez.
A Firestone RubberCover™ EPDM tetőszigetelő rendszer egyedülálló tulajdonságokkal és előnyökkel rendelkezik. Kiváló tartóssága. A szigetelőlemezek egyedülálló védelmet nyújtanak az ózonnal és az UV sugárzással, valamint magas vagy alacsony hőmérséklettel szemben. A várható élettartama 50 év. A több mint egy milliárd négyzetméter beépített szigetelés világszerte a bizonyítéka a Firestone EPDM kiváló teljesítményének.

A Firestone RubberCover™ EPDM lemezeket nagy varratnélküli leplekben gyártják egészen 6,10 m szélességig, ezáltal a legtöbb kisméretű lakossági tető egyetlen lepellel szigetelhető, helyszíni varrat-képzés nélkül.

Nagyon alacsony az élettartamra számolt költsége. A szigetelő lemezzel készült tetők szinte alig igényelnek karbantartást. Ez a tulajdonsága, párosulva a tartóssággal és a versenyképes beépítési költségekkel igen alacsony élettartamra számolt költséget eredményez.

A Firestone RubberCover™ EPDM lemezek beépítése könnyű. A beépítés lángmentes, mivel a lemezt egy hideg ragasztó segítségével rögzítjük a tetőhöz. A lemez rugalmas marad alacsony hőmérsékleten is, így az év minden szakában könnyű vele dolgozni. Szakadási nyúlása több mint 300 %, így kiválóan követi az épület mozgásait.

Környezetbarát, semleges anyag, csekély mértékű környezeti hatással a gyártás, beépítés és a használat során. Hosszú élettartamú más tetőszigetelő lemezekhez képest. A Firestone EPDM gyártóüzemei megkapták az ISO 14001 tanúsítványt az általuk használt környezet irányítási rendszerre.A környezeti elemzéseiről közismert, akkreditált belga laboratórium, az Eurofins által végzett tesztek kimutatták, hogy a Firestone RubberCover™ EPDM lemez és az összeszerelési rendszere alkalmas az esővíz hasznosítására, így a rendszer által összegyűjtött víz újrahasznosítható a háztartások vízellátásában.

A lemez anyagösszetétele biztosítja a tűzellenállást, így nem szükséges külön tűzvédelmi termék hozzáadása tetőépítéseknél, annak érdekében, hogy megkapja a BROOF (t1), BROOF (t3) vagy BROOF (t4) besorolást.

A Firestone RubberCover™ EPDM lemezt mindig teljesen le kell ragasztani az aljzathoz, ennek érdekében a RubberCover™ Bonding Adhesive ragasztót mind a lemezen, mind az aljzaton használjuk. Megfelelő aljzatok: fa, bitumen, Firestone ISOGARD HD szigetelő tábla PIR és PUR szigetelés, beton, alumínium és cink.

A szigetelő lemezeket új és meglévő tetők szigetelésére is használhatjuk, tulajdonképpen képes bármilyen régi tetőt átfedni feltéve, ha az aljzat ép, és a meglévő szerkezet elbírja az új tetőszigetelési rendszer többlet terhét.

A Lambda Systeme Kft. teljes körű választékot kínál kiegészítőkből és szerszámokból, hogy elősegítse a RubberCover™ lemez beszerelését. Teljes körű információért keresse Kápolnai Péter szakértőt a következő elérhetőségen: +36-20-418-4124.


www.lambda.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Szép tetők egy, szép játékhoz

A brazíliai Labdarúgó Világbajnokság megkezdéséig 12 stadionnak kellett elkészülnie. A munka éjjel-nappal folyt, hogy ezt elérhessék. Az óriási stadionok közül ötöt Firestone UltraPly TPO...


Építkezzünk: felkészülten és zölden

Az impulzusvásárlók hirtelen ötlettől vezérelve dobnak a kosárba termékeket, minden előzetes utánajárás nélkül, ami igazolhatná, hogy valóban az-e a céljaiknak legmegfelelőbb. Ez vagy jól sül...