Firestone RubberCover™ EPDM

2014-09-05 10:22:14 | Módosítva: 2014-09-22 11:08:16

Évtizedek alatt több százezer kereskedelmi és ipari épület tetejét szigetelték sikeresen a Firestone EPDM gumilemezekkel világszerte. Mára a kiváló minőségű Firestone EPDM lemezek a kisméretű lakossági épületek lapos tetejének szigetelésére is elérhetőek.


Könnyű beépítés. Nincs láng. Nincs gond

A Firestone RubberCover™ EPDM tetőszigetelő rendszer kifejezetten a kisméretű lakossági lapostetők szigetelésére lett kifejlesztve. A tetőszigetelési rendszer alapjául szolgáló kiváló minőségű Firestone RubberCover™ EPDM műgumi lemezzel, valamint meghatározott kiegészítőivel vízálló és tartós tetőszigetelő megoldást biztosít. A Firestone RubberCover™ EPDM tetőszigetelési rendszer ideális és tartós megoldás nyújt a szigeteléshez.

Alkalmazható lakó- és melléképületek, verandák, tetőablakok, tornácok, garázsok, kocsi beállók, kerti épületek, erkélyek, tetőcsatornák, lakókocsik tetőszigeteléséhez.
A Firestone RubberCover™ EPDM tetőszigetelő rendszer egyedülálló tulajdonságokkal és előnyökkel rendelkezik. Kiváló tartóssága. A szigetelőlemezek egyedülálló védelmet nyújtanak az ózonnal és az UV sugárzással, valamint magas vagy alacsony hőmérséklettel szemben. A várható élettartama 50 év. A több mint egy milliárd négyzetméter beépített szigetelés világszerte a bizonyítéka a Firestone EPDM kiváló teljesítményének.

A Firestone RubberCover™ EPDM lemezeket nagy varratnélküli leplekben gyártják egészen 6,10 m szélességig, ezáltal a legtöbb kisméretű lakossági tető egyetlen lepellel szigetelhető, helyszíni varrat-képzés nélkül.

Nagyon alacsony az élettartamra számolt költsége. A szigetelő lemezzel készült tetők szinte alig igényelnek karbantartást. Ez a tulajdonsága, párosulva a tartóssággal és a versenyképes beépítési költségekkel igen alacsony élettartamra számolt költséget eredményez.

A Firestone RubberCover™ EPDM lemezek beépítése könnyű. A beépítés lángmentes, mivel a lemezt egy hideg ragasztó segítségével rögzítjük a tetőhöz. A lemez rugalmas marad alacsony hőmérsékleten is, így az év minden szakában könnyű vele dolgozni. Szakadási nyúlása több mint 300 %, így kiválóan követi az épület mozgásait.

Környezetbarát, semleges anyag, csekély mértékű környezeti hatással a gyártás, beépítés és a használat során. Hosszú élettartamú más tetőszigetelő lemezekhez képest. A Firestone EPDM gyártóüzemei megkapták az ISO 14001 tanúsítványt az általuk használt környezet irányítási rendszerre.A környezeti elemzéseiről közismert, akkreditált belga laboratórium, az Eurofins által végzett tesztek kimutatták, hogy a Firestone RubberCover™ EPDM lemez és az összeszerelési rendszere alkalmas az esővíz hasznosítására, így a rendszer által összegyűjtött víz újrahasznosítható a háztartások vízellátásában.

A lemez anyagösszetétele biztosítja a tűzellenállást, így nem szükséges külön tűzvédelmi termék hozzáadása tetőépítéseknél, annak érdekében, hogy megkapja a BROOF (t1), BROOF (t3) vagy BROOF (t4) besorolást.

A Firestone RubberCover™ EPDM lemezt mindig teljesen le kell ragasztani az aljzathoz, ennek érdekében a RubberCover™ Bonding Adhesive ragasztót mind a lemezen, mind az aljzaton használjuk. Megfelelő aljzatok: fa, bitumen, Firestone ISOGARD HD szigetelő tábla PIR és PUR szigetelés, beton, alumínium és cink.

A szigetelő lemezeket új és meglévő tetők szigetelésére is használhatjuk, tulajdonképpen képes bármilyen régi tetőt átfedni feltéve, ha az aljzat ép, és a meglévő szerkezet elbírja az új tetőszigetelési rendszer többlet terhét.

A Lambda Systeme Kft. teljes körű választékot kínál kiegészítőkből és szerszámokból, hogy elősegítse a RubberCover™ lemez beszerelését. Teljes körű információért keresse Kápolnai Péter szakértőt a következő elérhetőségen: +36-20-418-4124.


www.lambda.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Extenzív zöldtető a magánházakon

Az elmúlt két évtizedben egyre több zöldtető épült világszerte, sőt egyes helyeken kötelezővé tették az összes újonnan épülő lapostető növényesítését. Talán nem véletlenül! Hóbort? Semmiképpen!...


Szép tetők egy, szép játékhoz

A brazíliai Labdarúgó Világbajnokság megkezdéséig 12 stadionnak kellett elkészülnie. A munka éjjel-nappal folyt, hogy ezt elérhessék. Az óriási stadionok közül ötöt Firestone UltraPly TPO...