Világbajnok és világrekorder favágók viadala

2014-09-26 10:40:34 | Módosítva: 2014-09-26 10:41:32

Szeptember közepén lezajlott a 31. Fakitermelő Világbajnokság, melynek idén ősszel a svájci Brienz adott otthont. A világbajnokságon 26 ország 100 versenyzője mérte össze tudását, felkészültségét és erejét.


A STIHL fűrészekkel versenyző magyar csapat kimagasló teljesítményt nyújtva, derekasan helytállt a megmérettetés során. Az összetett versenyben a felnőtt csapat – a 27 csapat közül egyedüliként hibapont nélkül – épphogy lecsúszva a dobogóról, az előkelő 4. helyet szerezte meg.

A hazaérkező világbajnok versenyzőkkel szeptember 27-én, szombaton személyesen is találkozhatunk Kaposváron, a XIII. STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozat döntőjében. Az eseményen a hazai favágószakma legjobbjai mérik össze tudásukat.

A bajnokság a Kaposvári Állattenyésztési Napok társrendezvénye, ahol a versenyek mellett tenyész- és haszonállatok bemutatása, továbbá konferenciák is színesítik a programot.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: stihl, favágó

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Címvédés a fakitermelők országos bajnokságán

Eldőlt kik a legjobbak a legjobbak között. Kaposváron csaptak össze az ország legjobb favágói.


Egy valódi STIHL fűrész akkumulátorral

A „stihl fűrész” kifejezés olyannyira fogalommá vált a köznyelvben, hogy sokszor egyként emlegetik a láncfűrészekkel. A technológiai újításoknak köszönhetően mára már benzintoros, elektromos és...