Fagyapot építőlemezek

2014-09-29 10:21:19 | Módosítva: 2014-09-29 10:24:38

A fagyapot természetes megújuló alapanyagokból készülő környezetbarát szigetelőanyag, káros anyag kibocsátása nincs. Nagyon jó hőtároló és nedvességszabályzó képessége révén fal- és mennyezetfűtéshez, vakolt építőlemezként kitűnően alkalmazható. Kiváló akusztikai tulajdonságokkal bír, hangszigetelésre is ajánlott. Nehezen éghető, ezért növeli az épület tűzbiztonságát! Felülete festhető, élképezhető, ezért esztétikus megoldást jelent látszó felületként is.


Az újonnan fejlesztett termékek továbbra is rendelkeznek a fa előnyös tulajdonságaival, és kiváló hő-, illetve hangszigetelő tulajdonságaik mellett nem éghetővé váltak. A fagyapot lapok hosszú élettartamukat és a mechanikai hatásokkal szembeni ellenálló képességüket is megőrizték.

A nagyobb lapszélesség (600 milliméteres lapszélességben gyártják a lapokat) fajlagosan kevesebb rögzítő elemet igényel, és a lapok jobban illeszthetővé válnak az építőiparban használatos raszter-méretekhez (például álmennyezetek) is.

A fagyapot alapanyagból a különböző céloknak megfelelően különböző rétegrendű és kialakítású szigetelőlapokat gyártanak. Alulról hűlő födémeknél, hőhidas szerkezeteknél, homlokzatokon lehet használni a fokozott szigetelésű, háromrétegű fagyapot építőlapot, polisztirol hab hőszigetelő maggal, kétoldali cementkötésű fagyapot fedőréteggel. Hangszigetelésre a Cementkötésű, homogén fagyapot hőszigetelő tábla a megfelelő megoldás, mely belső válaszfalakhoz, zajvédő falakhoz optimális. Finomszálas változata a dekoratív felületképzésből adódóan vakolás nélkül, látszó felületek kialakítására ajánlott, emellett pedig kitűnő akusztikai tulajdonságokkal rendelkezik.


A koszorúszigetelési rendszer  cementkötésű háromrétegű fagyapot építőlap (polisztirol hab hőszigetelő maggal, kétoldali cementkötésű fagyapot fedőréteggel), egyrétegű fagyapot talppal. Monolit vasbeton-koszorúknál, födémek lezárásaként, illetve bennmaradó zsaluzatként a hőhidak kiküszöbölésére alkalmazható.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Megtakarítás szigeteléssel

Egyszer mindenki életében elérkezik az idő, amikor úgy érzi, muszáj felújítani, bővíteni a házát. Mi kell ehhez? Tervek, megfontolt döntések, pénz, erős idegrendszer…


Fürdőszobai innovatív ötletek

A fürdőszoba kialakítás, felújítás gyors, tiszta és hatékony módja az évtizedek óta széles körben alkalmazott WEDI építőlemezek használata, melyek Styrofoam, extrudált polisztirol habból...