Nilfisk, a légszállítás titka

2014-10-09 09:15:40 | Módosítva: 2014-10-28 13:01:17

Mint ahogy a név mutatja; száraz és nedves porszívók azok, amelyekkel folyadékot és száraz port is felszívhatunk. Ezek a gépek ideálisak durva-szemcsés törmelékek felszívására is, amelyekkel leginkább pincékben, műhelyekben, teraszokon, valamint kültéri fészerekben, garázsokban találkozhatunk.

Nilfisk porszívó sorozat

A MULTI 20 és MULTI 30 porszívó sorozat a száraz és nedves porszívók családjának képviselői. Ők az igáslovak a porszívók közt, és az egyetlenek, amelyek bevethetőek ott, ahol a feladat igen nehéz és kihívásokkal teli, valamint, ahol már a háztartási porszívónk nem boldogul, vagy csak éppen meg akarjuk óvni.

Ezekkel a gépekkel a vásárló egy megbízható, robosztus, felhasználóbarát és nem utolsó sorban sok feladatra felhasználható gépet kap, mely könnyedén elbánik az általános háztakarításnál nehezebb teendőkkel is.

Rendkívül ergonomikus berendezés, köszönhetően a jól átgondolt dizájnnak. A kényelmes fogantyúval fáradság nélkül cipelhetjük porszívónkat egyik helyről a másikra. Kábeltároló kampója, valamint a gép oldalán és tetején kialakított kiegészítő tároló biztosítja a mindenkori kényelmes használatot. Időt spórolhatunk meg és porszívónk kis helyen is elfér majd. Nem kell vesződnünk azzal, hogy mindig előkeressük az éppen szükséges kiegészítőt, hisz mindig kéznél lesz. Egyes modellek automatikus kábelvisszahúzással is rendelkeznek (CR modellek), ami még komfortosabbá teszi a házimunkát. A folyamatos használatot elősegíti a nagyméretű 20 vagy 30 liter térfogatú portartály, amit akár rozsdamentes kivitelben is megvásárolhatunk (INOX modellek), ezzel is növelve a megbízhatóságot és tartósságot.A T modellek elektromos csatlakozó aljzatot is rejtenek bekapcsoló automatikával, aminek köszönhetően kéziszerszámot csatlakoztathatunk a géphez, és annak elindításakor porszívónk is elindul. Ez az opció elősegíti, hogy a porszívót csak akkor járassuk, ha kéziszerszámunk is működik. Ezzel csökkenthetjük a környezetre mért hatást, és az azonnali porelszívással annak a veszélyét, hogy a szerszámgép által keltett por a környezetbe, ezáltal pedig belélegezve a tüdőnkbe jusson. A VSC modelleket szabályozható szívásteljesítménnyel látták el, amivel energiát takaríthatunk meg, valamint alacsony zajszinten tarthatjuk gépünket.

A Nilfisk száraz-nedves porszívók termékkínálatában tehát számos modellt találhatunk, különböző jellemzőkkel és előnyökkel, de a közös nevező minden modellnél az alábbiak:


A Nilfisk porszívók kiváló minőségű száraz-nedves patronszűrője biztosítja száraz és nedves por esetén is a megfelelő szűrést, így a motornak hosszú élettartamot kölcsönöz. A szűrő mosható, így cseréjére csak mechanikus sérülés esetén van szükség. A Quick Park egy olyan sajátosság, amely segít a gégecső gyors „parkolásában” és tárolásában.

Vége azoknak az időknek, amikor egy fél napot a gumicsónak felfújásával töltött – ez most csak kb. 20 másodperc – az automata fújó funkciónak köszönhetően. Ha pedig időről-időre szükség van rá, hogy a pincéből vagy a padlóról vizet szívjon fel, gondoljon a Nilfisk száraz-nedves porszívóira.

A folyamatos szívást az ún. Push& Clean félautomata szűrőtisztító rendszer szolgáltatja. A szűrőtisztító eljárás során a kezelőnek mindössze arra van szüksége, hogy befogja a szívó nyílást, majd a gép tetején levő gombot megnyomja. A hirtelen vákuum vesztés segítségével a por a szűrőből a tartályba hullik, így a gép szívóteljesítménye folyamatosnak bizonyul.


További jellemzők

Gyári felszerelésként a gép használható gyapjú porzsákkal, ami egy újabb szűrési fokozat. A nagyméretű porzsáknak illetve a tartálynak köszönhetően ritkán kell üríteni, ezzel is meggyorsítva a munkát.

Motorját tekintve gazdaságos; 1400 és 1800 wattos motorok hajtják a berendezést. A hosszú élettartamú szűrőkkel és nagyméretű portartállyal illetve porzsákkal biztosítjuk, hogy a környezetre a lehető legkisebb hatást gyakoroljuk, hisz ritkán keletkezik hulladék a felszívott szemétből. A fenti teljesítmény és a turbina kialakítása a kategóriájában kimagasló szívási teljesítményt és rendkívüli vákuumot, légszállítást tesz lehetővé. A 23 kPa vákuum képzés még a legnehezebb szennyeződések felszívására is képes, és a 4800 l/min nagyságú légszállítás eredményesen juttatja a felszívott szennyeződést a portartályba. Köszönhetően a 2,5 méter hosszú gégecsőnek, rendkívül széles spektrumban tudunk majd takarítani

Kiknek ajánljuk a Nilfsik Multi porszívó család tagjait?

Minden ezermesternek, hobbi szerelőnek, és egyéb ügyes kezű embernek, akik a tevékenységeik során több port termelnek, mint a normál háztartási por, valamint mindenkinek, aki olyan gépet szeretne, amivel folyadékot és port egyaránt felszívhat. A különböző modellek megvásárolhatók a Metro, Baumax, Bauhaus szakáruházakban.http://consumer.nilfisk.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

6 ok +1 ötlet, amiért érdemes robotporszívót vásárolni karácsonyra

Javában tart már a karácsonyi vásárlási láz. Kedvezményre jogosító kód a cikk végén! Valószínűleg sokunkat elért, és teljes káosz van a gondolatainkban. Próbáljuk rendszerezni, kinek, milyen...


Takarítás, tisztítás

A lakásokban folyamatosan kell takarítani, ez kényszerű tény. A levegőben levő és a berendezésre lerakódó portól a különböző anyagfelületekről eltérő módon lehet hatásosan megszabadulni. Sajnos...