Betonpult saját kezűleg

2014-10-09 15:19:45 | Módosítva: 2014-10-10 10:04:40

A beton reneszánszát éli a háztartásokban, amihez ennek a remek anyagnak az újragondolása és továbbfejlesztése nagyban hozzájárult. A lakótér egyre több pontján megjelenik, így egyedi környezetet teremt otthonunkban. A nyugati országokban már versenyez a gránit és márvány pultokkal, felhasználásának szinte csak a fantázia szab határt.


Most egy olya rendszert szeretnénk bemutatni, mellyel szinte bárki elkészítheti konyhájában, fürdőjében, kertjében álmai betonpultját.


A Z ConcreteCountertopsSolutions®rendszer az U.S.A.-ból származik, és Európában egyedülálló termékkört jelent, mely szabadalmaztatott profilrendszerből, beton adalékanyagokból, valamint színező és bevonó rendszerekből épül fel.


Használata az egyszerű barkácsoló számára sem jelent kihívást. Előnye, hogy szinte bármely alakban és méretben összefüggő felületet képez, helyben készül, így a falakban található görbületek, szögeltérések mentén nem keletkezik rés a pult szegélyénél. Egyszerű alapanyagok és eszközök kellenek a megépítéséhez, időtálló és rendkívül masszív felület, a speciális vízbázisú festékeknek és bevonó-szereknek köszönhetően konyhai felhasználás mellet sem káros az egészségre.


Az elkészítés egyszerű lépései:

1. A bútor korpuszára rögzítsünk méretre vágott QSB (MFP) lapot

2. Vágjuk méretre és csavarozzuk a kiválasztott szegélysablont a QSB laphoz

3. Készítsük elő a betonpult merevítését

4. Zsákos betonkeverékhez vagy általunk kevert finom homok és cement keverékéhez adjuk hozzá a beton-adalékszert és vizet, keverjük homogénre, és öntsük a formába.

5. A kiöntött beton simítsuk el a megfelelő technológiai időközönként

6. 24-48 óra elteltével távolítsuk el a profilokat. A szabadalmaztatott technológiával a sablon eltávolítása csak egy mozdulat.

7. Egy hét elteltével csiszolható, festhető és bevonható a felület. A Z SiAcryl 14 edzőanyag használatával a pultunk hőálló, lúg és saválló, valamint kültéren is időtálló lesz.


A Countertops Kft. a rendszert webáruházas formában forgalmazza. Természetesen kivitelezést is vállalnak, nem csak betonpultok de egyéb beton termékek, pl.: betonmosdó, betonmosogató, egyéb dizájn betontermékek terén, valamint teljes bútoripari kivitelezéssel, akár a teljes konyhát, kerti konyhát is megépítik.

www.betonpult.hu

info@betonpult.hu

www.countertops.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: beton, betonpult

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Különleges burkolatok nemes betonból

Idősebb Somlói Károllyal, az Otti Manufactura egyik tulajdonosával, alapító tagjával, és nem utolsósorban sablonkészítő mesterével beszélgettem a modern építészet és a mediterrán stílus...


Betonszerkezetek vízzárósága

Vízzáró beton nincs, a víz a legjobban elkészített betonon keresztül is átszivárog, mivel az - még ha kis mértékben is - de mindenképpen porózus. A beton, illetve az abban található adalékanyagok...