A világ legjobb épülete 2014-ben

2014-10-14 13:57:17 | Módosítva: 2015-01-16 09:59:26

A World Architecture Festival fődíját idén egy részben újrahasznosított anyagokból összedobott vietnami közösségi tér nyerte el. 


A helyi a21studio a hagyományos vietnami kisközösségi épületeket mintául véve dolgozta ki a Ho Si Minh-városban felépített közösségi és ifjúsági központot. Szűkös költségvetési keretük miatt korábbi épületekből hátramaradt acélvázat és fémlemezeket használtak, amit három réteg színes textillel borított ablakokkal egészítettek ki. Az újrahasznosított bútorokkal berendezett kis kávézót is befogadó tér így szivárványos fényben úszik.

 

A tervezők szerint a „Kápolna” – ahogy a projektet elnevezték - egy új városi menedék a külvárosban. A földterület-válság következtében a környéken hiányoznak a közösségi központok, ezért a kápolnát az emberek elsősorban a fiatalok igényeire tervezték, hogy különböző eseményeken, így konferenciákon, kiállításokon, esküvőkön vehessenek részt benne, vagy egyszerűen csak elfogyasszanak egy könnyű kávét.

 

A kis projekt 16 másik kategória győztese elől vitte a Világ Építészeti Fesztivál fődíját.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ötszögű Powerhouse Telemark

A Norvégiában tervezett Powerhouse Telemark gyémánt alakjával optimalizálja a napenergia gyűjtését, ugyanakkor minimalizálja az energiafelhasználást. A 17millió dolláros, 6 500 m2alapterületű,...


Energiaforradalom

A Norvégiában tervezett Powerhouse Telemark gyémánt alakjával optimalizálja a napenergia gyűjtését, ugyanakkor minimalizálja az energiafelhasználást. A 17 millió dolláros, 6 500 m2alapterületű,...