Fertőtlenítő párásító

2014-10-20 11:25:23 | Módosítva: 2014-10-20 11:27:27

A közelgő tél és a beinduló fűtési idény sajnálatos velejárója a lakás száraz levegője; a kicserepesedő száj, a száraz bőr. Párásítani kell a helyiségek levegőjét.


Egy új találmány – a Dyson párásító – két funkciót kapcsol össze, nem csak a szoba páratartalmát növeli, hanem egyben a levegő fertőtlenítését is szolgálja. Bizony a nyirkos, sokszor vírusokkal teli levegőből könnyű fertőzéseket összeszedni. Persze erre is vannak ma már légszűrő, légtisztító készülékek, rendszerint méretes darabok, amelyek mikroszűrőikkel, ionizátorukkal csökkentik a fertőző mikroorganizmusok számát.

 Baktérium mentesen

A Dyson készülék egyrészt egy piezoelektromos párásítót tartalmaz, ami akár másodpercenként 1,7 millió rezgés segítségével igen finom szemcsés párát állít elő a készülékben lévő 3 literes víztartályból. Persze ilyen párásító készülék is kapható külön, csak az lehet a gond vele, hogy ha a víztartartályban már eleve fertőzött víz van, akkor azt a helyiség légterébe juttatja. Az új készülék viszont ultraibolya fénnyel elpusztítja a baktériumokat még az előtt, hogy a mikroszkopikus méretű páraszemcséket a levegőbe juttatná. Ez a Dyson Air Multiplier technológia lényege.


A Dyson készülék egyelőre csak Japánban érhető el, de jövőre már Európában is beszerezhető majd. 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Párásítás por nélkül

A fűtési idényben két probléma ellen harcolunk a lakásban, amikor túl nedves a levegő, és amikor túl száraz. Persze a kettő nem egy helyen és egy időben jelenik meg. Egyesek a levegő...


Kültéri párahűtés

Az Egyesült Államokból származó párahűtés az utóbbi 2-3 évben jelent meg itthon, és gomba módra szaporodik mind a lakossági, mind a kereskedelmi felhasználásban.