Praktikus konyha

2014-11-11 14:34:40 | Módosítva: 2014-11-11 14:39:45

Már nagyanyáink konyhai asztala is a praktikus bútordarabok közé tartozott, hiszen a gyúródeszkát az asztal lapja alá rejtették. Ott szinte alig foglal helyet, és az akkori mindennapok fontos része volt a gyúródeszka. Még a ’70-es években épült egyes panellakások konyhaszekrényeiben is helyet kapott a gyúródeszkatartó-polc, és bármilyen meglepő is, a lakás tartozéka volt a konyhaszekrényben maga a gyúródeszka is.


Praktikus konyha

A mai modern konyhaszekrényekből rendszerint kimarad ez a rész, de a neten kicsit körülnézve, se szeri se száma az egyéb praktikus konyhai szekrény ötleteknek. A praktikumot rendszerint a helyszűke teremti meg, hiszen a lakásokba sajnos rendszerint alig van hely a konyhai eszközöknek. Bár a gasztronómia reneszánszát éli, és ahhoz bizony hely kell, hogy elkészítsük az ételeket, süteményeket, és valahol meg is kell enni.

Íme, néhány ötletes megoldás a holtterek kihasználására, és az alapfelszerelésen túli eszközök, mint pl. a gyúródeszka, tárolására. Az alapanyagokat, de a kész befőtteket, lekvárokat is kénytelenek a mai, lakásban élő háziasszonyok a konyhában elhelyezni. A képeket végig nézve ötleteket meríthetünk saját életterünk minél jobb kihasználására, a forgópolctól, a lábazati fiókokig, és az ötletes konyharuha vagy tálca tartóig.Ha ilyen kicsi a kamra, ne pazaroljuk el a helyet azzal, hogy a maradjon hely a kamrába való belépéshez is. Igazából semmi szükség nincs arra, hogy a kamrába bemenjünk, arra van szükség, hogy minél több élelmiszert tudjunk a szobahőmérsékletnél alacsonyabb hőmérsékleten tárolni. Az oldalfalak tökéletesen alkalmasak arra, hogy a fiókok vezetősíneit felszereljük, a méretes fiókok elnyelnek sok mindent. Így hozzáférünk a tartalmukhoz, és az ajtót becsukva kész a rend is. Az ajtó állandó csukva tartása biztosítja az alacsonyabb hőmérsékletet.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Akril munkapult

Akril alapú pultlapok előnye a teljesen folytonos felület. Nincsenek rések, illesztések, bármekkora méretű vagy formájú pultlapról legyen is szó. Eztaz anyagot a DuPont cég fejlesztette ki...


Otthonfelújítás a Praktikerrel

A Praktiker széles áruválasztékkal várja a januárban beindult Otthonfelújítási program keretében lakásukat, házukat felújító vásárlókat. A barkácsáruház-lánc a korszerűsítés, az építkezés és az...