Praktikus konyha

2014-11-11 14:34:40 | Módosítva: 2014-11-11 14:39:45

Már nagyanyáink konyhai asztala is a praktikus bútordarabok közé tartozott, hiszen a gyúródeszkát az asztal lapja alá rejtették. Ott szinte alig foglal helyet, és az akkori mindennapok fontos része volt a gyúródeszka. Még a ’70-es években épült egyes panellakások konyhaszekrényeiben is helyet kapott a gyúródeszkatartó-polc, és bármilyen meglepő is, a lakás tartozéka volt a konyhaszekrényben maga a gyúródeszka is.


Praktikus konyha

A mai modern konyhaszekrényekből rendszerint kimarad ez a rész, de a neten kicsit körülnézve, se szeri se száma az egyéb praktikus konyhai szekrény ötleteknek. A praktikumot rendszerint a helyszűke teremti meg, hiszen a lakásokba sajnos rendszerint alig van hely a konyhai eszközöknek. Bár a gasztronómia reneszánszát éli, és ahhoz bizony hely kell, hogy elkészítsük az ételeket, süteményeket, és valahol meg is kell enni.

Íme, néhány ötletes megoldás a holtterek kihasználására, és az alapfelszerelésen túli eszközök, mint pl. a gyúródeszka, tárolására. Az alapanyagokat, de a kész befőtteket, lekvárokat is kénytelenek a mai, lakásban élő háziasszonyok a konyhában elhelyezni. A képeket végig nézve ötleteket meríthetünk saját életterünk minél jobb kihasználására, a forgópolctól, a lábazati fiókokig, és az ötletes konyharuha vagy tálca tartóig.Ha ilyen kicsi a kamra, ne pazaroljuk el a helyet azzal, hogy a maradjon hely a kamrába való belépéshez is. Igazából semmi szükség nincs arra, hogy a kamrába bemenjünk, arra van szükség, hogy minél több élelmiszert tudjunk a szobahőmérsékletnél alacsonyabb hőmérsékleten tárolni. Az oldalfalak tökéletesen alkalmasak arra, hogy a fiókok vezetősíneit felszereljük, a méretes fiókok elnyelnek sok mindent. Így hozzáférünk a tartalmukhoz, és az ajtót becsukva kész a rend is. Az ajtó állandó csukva tartása biztosítja az alacsonyabb hőmérsékletet.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Magvetés vagy palántázás?

Már egy 50 négyzetméteres konyhakert képes egy négytagú család zöldségellátását biztosítani. Egyre többen felismerik, hogy akár kis terület is elég ahhoz, hogy sok zöldséggel, fűszerrel tudjunk...


A konyhatervezés írott és íratlan szabályai

A konyha a lakás egyik legfontosabb része. Ez az a terület, ahol az átlag ember napi két órát tölt el és ennek nagy része munkából áll. Ma már ott tartunk azonban, hogy a konyha nem csak a...