Korszerű és gazdaságos fűtési rendszer: Ariston EVO

2014-11-14 10:35:01 | Módosítva: 2014-11-24 10:22:53

Az Európai Parlament és Tanács (2013/813) rendelete alapján a gázkészülékek forgalmazása gyökeresen megváltozik, hiszen a forgalmazó 2015. szeptember 26. után nem importálhat az EU25-ön belül hagyományos gázkészülékeket, kizárólag olyan kazánokat, amelyek éves névleges hatásfoka 86% fölött van. Ennek a kritériumnak csak a kondenzációs kazánok felelnek meg. Ami nem ment végbe közel tizenöt év alatt természetes módon, azt most egy „császármetszéssel” elvégzi az Unió. Nem nevezhető természetes gázkészülék evolúciónak, ahol a piac 50%-a a kondenzációs technológia megjelenése után 15(!) évvel is hagyományos. Az ARISTON, mint hazai piacvezető gyártó, a beüzemelt kondenzációs kazánokat tekintve felelősségének érzi, hogy a kutatás-fejlesztés minden eredményét beépítse a forgalmazott termékekbe, és mégis elérhető áru készülékekkel legyen jelen a piacon.


Az EVO családdal a teljes rendszerfelügyeletért

A kondenzációs kazánok új, full modulációs szivattyút kaptak, aminek köszönhetően a Genus Premium System Evo fűtőkazán tized arányú modulációra képes. Ez azt jelenti, hogy a 24 kW névleges teljesítményű kazán a teljesítményét egészen 2,5 kW értékig vissza tudja fogni, és ezáltal megoldást kínál kis lakások és alacsony energiafelhasználású épületek fűtésére is. A kondenzációs technológiáról érdemes tudni, hogy a hatékonyság nem csak a kondenzációs hő visszanyeréséből adódik, hanem abból is, hogy a teljesen szabályozott égési folyamat révén a hatásfok a fűtési idény legnagyobb részét meghatározó részterhelésen is kiváló. Minden új termék Sensys vezérlővel működik, ami BUS csatornán keresztül kifinomult dialógust bonyolít a fűtési és akár a szolár rendszerrel is. Lévén, hogy a Sensys egy szobatermosztát, akár a szoba közepéről is figyelhetjük, hogy a napkollektorok milyen mértékben járulnak hozzá a melegvíz készítéséhez, és ezáltal mennyi energiát takarítunk meg.


Az EVO családhoz csatlakoztatható az MGM és MGZ EVO fűtőmodul család, ami akár hat független fűtőkör vezérlésére is alkalmas. Érdekessége a legújabb rendszereknek, hogy a periférikus elemek idegen kazánokkal is működnek. A 2015-ös évben bemutatásra kerül a legújabb rendszer-felügyeleti rendszer, ahol a végfelhasználó és a garanciális szakszerviz mobil applikáción keresztül követheti a készülék működését, és változtathatja annak programozását.

Elegáns, praktikus szolár szett

Az Ariston a kondenzációs kazánok mellett a napkollektor piacon is kedvező árfekvésű, mindazonáltal egyszerű, és komplett rendszereket kínál. Négytagú családok számára azt a rendszert ajánlja, amivel éves szinten a használati meleg víz igény 60%-át fedezhetjük a Nap energiájából. Ehhez 3 db napkollektorra és egy 300 literes tárolóra van szükség.


A rendszer részét képező MACC tároló egyedülálló a piacon, ugyanis magában foglalja az összes kiegészítő tartozékot is (hidraulikus blokk, tágulási tartály, keverőszelep, biztonsági szerelvények). A szakemberek körében a könnyű telepíthetőség tette a MACC tárolót igazán népszerűvé, a lakástulajdonosok számára pedig a kedvezményes ár mellett az esztétikus, kompakt forma a meggyőző érv.

www.ariston.com

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Solar vezérlések

Lakásunkban, házunkban vagy közösségi épületeinkben sokszor egyedi rendszerek egymástól függetlenül szabályozzák a fűtést, a használati melegvíz (HMV) készítést, a klímakészüléket vagy a...


Szerves napelemek

A mindenki által ismert, szilícium alapú napelemek az utóbbi években új vetélytársat kaptak. A szerves, polimer alapú fotovoltaikus eszköz olcsó, egyszerűen gyártható, környezetbarát, és szinte...