Védelem egész évben

2014-12-08 15:11:18 | Módosítva: 2015-04-27 12:24:43

Az időjárás hidegre fordulásával bekapcsoljuk a fűtésrendszert, és gyakran azt tapasztaljuk, hogy nem működik megfelelően.


Sokan hajlamosak egy kialakult problémára megoldást keresni, ahelyett hogy megelőznék azt. Ez a megközelítés igaz a központi fűtésrendszerekre is. Az eredmény, hogy amikor kint csökken a hőmérséklet, bekapcsolnak a fűtésrendszerek, és a hibák előtérbe kerülnek. A jó hír az, hogy a leggyakrabban előforduló problémákat a fűtővíz vegyszere kezelésével meg lehet oldani.

Hideg helyek a radiátorokban, zajos kazán vagy lerakódások a hőcserélőben, mind az elszennyeződött fűtvízre utalnak. A fűtésrendszerben használt különböző fémek és műanyagok korróziós és biológiai folyamatokat indítanak el, melyek szennyeződés keletkezését eredményezik, ami lerakódhat a rendszer érzékeny részein, ezáltal működési problémákat okozhat.

Amennyiben a fenti problémák jelentkeznek, akkor a csőhálózatot rendszermosó géppel ki kell mosni. Így a legrövidebb idő alatt eltávolíthatjuk a szennyeződések nagy részét, a fűtés megint a telepítéskori hatékonysággal üzemelhet. A gépi mosáshoz használjon nagy teljesítményű Fernox Cleaner F3 vagy F5 tisztítóvegyszert, melynek segítségével a szennyeződéseket gyorsan és könnyen eltávolíthatja.

Amikor a fűtésrendszer már tiszta meg kell védenünk azt. Erre használjuk a Builcert minősítéssel rendelkező Fernox Protector F1-et, ami megakadályozza a csőhálózat belső korrózióját, és csökkenti a vízkőkiválást, ezáltal fenntartja a fűtés hatékonyságát.

Amennyiben a fűtésrendszert télen nem használják, a fagyvédelemről is gondoskodni kell. Erre a Fernox Alphi 11 ideális megoldást jelent. A korróziógátlót tartalmazó fagyálló hosszú távú védelmet biztosít a fűtésrendszernek belső korrózió, vízkőkiválás és – a keverési aránytól függően - legfeljebb -22°C fagyveszély ellen.

Azoknak a háztulajdonosoknak, akik leghatékonyabb technológiát szeretnék fűtésük védelmére használni, figyelmébe ajánljuk a TF1 mágneses iszapleválasztót. A Fernox TF1 egy a mágneses- és az örvényhatást egyesítő iszapleválasztó, amely eltávolítja mind a mágnesezhető, mind pedig a nem mágnesezhető szennyeződéseket a fűtővizéből. Bár a Fernox TF1 iszapleválasztó a fűtésrendszerek többségébe beépíthető, ahol kevés hely áll rendelkezésre, oda a Fernox TF1 Compact szűrőt javasoljuk, melynek hossza 30%-al rövidebb, mint a Fernox TF1 szűrőé.

A ma elérhető vegyszeres vízkezelési és szűréstechnológiai megoldásokkal fűtésrendszerünk hatékonyságát és üzembiztonságát egész évben biztosíthatjuk.

Azt javasoljuk, hogy a fűtésrendszeren végzett jelentősebb munkákat, mint amilyen a rendszer gépi mosása is, bízza szakemberre. Ezáltal biztos lehet benne, hogy a munkát szakszerűen végezték el, továbbá a szakemberek a fűtésrendszer vízkezelésének évenkénti ellenőrzést is el tudják végezni. Így biztosítható, hogy a rendszer védett és tiszta maradjon. Ez azt jelenti, hogy amikor a hideg idő megérkezik a fűtés hatékonyan fog működni.

 

További információért látogasson el a www.fernox.com weboldalra.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Központi fűtés megújuló energiaforrásokból

Az energiaárak folyamatos emelkedése, és az ökológia szempontok miatt egyre inkább megnő az egyedi nem fosszilis fűtőanyagot elégető fűtésrendszerek alkalmazásának az igénye. Ilyen rendszerűek a...


Fűtés és légszennyezés

Az idei hideg tél alatt az ország többször fulladozott a szennyezett levegőben. A szállópor koncentrációja Magyarország legkülönbözőbb területein lépte át a riasztási határértéket....