Védelem egész évben

2014-12-08 15:11:18 | Módosítva: 2015-04-27 12:24:43

Az időjárás hidegre fordulásával bekapcsoljuk a fűtésrendszert, és gyakran azt tapasztaljuk, hogy nem működik megfelelően.


Sokan hajlamosak egy kialakult problémára megoldást keresni, ahelyett hogy megelőznék azt. Ez a megközelítés igaz a központi fűtésrendszerekre is. Az eredmény, hogy amikor kint csökken a hőmérséklet, bekapcsolnak a fűtésrendszerek, és a hibák előtérbe kerülnek. A jó hír az, hogy a leggyakrabban előforduló problémákat a fűtővíz vegyszere kezelésével meg lehet oldani.

Hideg helyek a radiátorokban, zajos kazán vagy lerakódások a hőcserélőben, mind az elszennyeződött fűtvízre utalnak. A fűtésrendszerben használt különböző fémek és műanyagok korróziós és biológiai folyamatokat indítanak el, melyek szennyeződés keletkezését eredményezik, ami lerakódhat a rendszer érzékeny részein, ezáltal működési problémákat okozhat.

Amennyiben a fenti problémák jelentkeznek, akkor a csőhálózatot rendszermosó géppel ki kell mosni. Így a legrövidebb idő alatt eltávolíthatjuk a szennyeződések nagy részét, a fűtés megint a telepítéskori hatékonysággal üzemelhet. A gépi mosáshoz használjon nagy teljesítményű Fernox Cleaner F3 vagy F5 tisztítóvegyszert, melynek segítségével a szennyeződéseket gyorsan és könnyen eltávolíthatja.

Amikor a fűtésrendszer már tiszta meg kell védenünk azt. Erre használjuk a Builcert minősítéssel rendelkező Fernox Protector F1-et, ami megakadályozza a csőhálózat belső korrózióját, és csökkenti a vízkőkiválást, ezáltal fenntartja a fűtés hatékonyságát.

Amennyiben a fűtésrendszert télen nem használják, a fagyvédelemről is gondoskodni kell. Erre a Fernox Alphi 11 ideális megoldást jelent. A korróziógátlót tartalmazó fagyálló hosszú távú védelmet biztosít a fűtésrendszernek belső korrózió, vízkőkiválás és – a keverési aránytól függően - legfeljebb -22°C fagyveszély ellen.

Azoknak a háztulajdonosoknak, akik leghatékonyabb technológiát szeretnék fűtésük védelmére használni, figyelmébe ajánljuk a TF1 mágneses iszapleválasztót. A Fernox TF1 egy a mágneses- és az örvényhatást egyesítő iszapleválasztó, amely eltávolítja mind a mágnesezhető, mind pedig a nem mágnesezhető szennyeződéseket a fűtővizéből. Bár a Fernox TF1 iszapleválasztó a fűtésrendszerek többségébe beépíthető, ahol kevés hely áll rendelkezésre, oda a Fernox TF1 Compact szűrőt javasoljuk, melynek hossza 30%-al rövidebb, mint a Fernox TF1 szűrőé.

A ma elérhető vegyszeres vízkezelési és szűréstechnológiai megoldásokkal fűtésrendszerünk hatékonyságát és üzembiztonságát egész évben biztosíthatjuk.

Azt javasoljuk, hogy a fűtésrendszeren végzett jelentősebb munkákat, mint amilyen a rendszer gépi mosása is, bízza szakemberre. Ezáltal biztos lehet benne, hogy a munkát szakszerűen végezték el, továbbá a szakemberek a fűtésrendszer vízkezelésének évenkénti ellenőrzést is el tudják végezni. Így biztosítható, hogy a rendszer védett és tiszta maradjon. Ez azt jelenti, hogy amikor a hideg idő megérkezik a fűtés hatékonyan fog működni.

 

További információért látogasson el a www.fernox.com weboldalra.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A padlófűtésről: állítások és cáfolatok

Mint sok más műszaki és lakberendezési kérdéssel kapcsolatban, a padlófűtésről is hangzanak el állítások, olykor megalapozatlan állítások, melyek aztán az interneten ugyanúgy keringenek, mint ha...


Innovatív kandallórendszerek

Az „otthon lenni” kifejezés radikálisan változott meg az elmúlt években! Ám az a trend, hogy szívesebben maradunk otthon már korábban megfigyelhető volt, hiszen az online vásárlásnak, a szünet...