Erős vegyszerek nélkül

Sütő tisztítása

2014-12-11 12:38:09 | Módosítva: 2015-05-05 14:22:48

A sütő tisztítása nem a legkellemesebb konyhai feladatok közé tartozik. A régi foltokat különösen nehéz eltávolítani, mert a amagas hőmérséklet miatt, ráég a sütő felületére.

A vegyszeres zsíroldásban, tisztításban különösen nagy gondot jelent, hogy kicsi és zárt a hely, ahol párolog a vegyszer, és hogy kezünk beérjen a mélyebb helyekre is, orrunk és szánk is a közel van, belélegezzük a párolgó vegyszereket, ami biztosan egészségkárosító.

A szódabikarbóna tisztító hatása nem ismeretlen, sokan sokféleképpen használják, kisebb nagyobb eredménnyel. A sütő tisztításához is találunk „csoda recepteket”, íme egy újabb:

 1/4 csésze szódabikarbóna

2 evőkanál durva só

meleg víz

kis üvegtál

súroló szivacs

 Az üvegtálban keverjük össze szódabikarbónát a sóval, és annyi meleg vízzel, hogy kenhető, paszta sűrűségű legyen, ne folyjon el/le a felületről. Kenjük rá a foltos részekre, és hagyjuk állni 10 percig. Ezután súrolószivaccsal óvatosan, erős dörzsölés nélkül tisztítsuk meg a felületet, majd tiszta vízzel öblítsük le. Ha szép fényes végeredményt szeretnénk, egy száraz ruhával vagy szarvasbőr darabbal töröljük szárazra.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-7034/Suto_tisztitasa