Ryobi, amivel Ön többre képes

2014-12-16 12:57:51 | Módosítva: 2015-04-27 12:18:02

A Ryobi® kisgép megbízható segítőtárs a lakás vagy a ház szépítése vagy felújítása során felmerülő mindenféle munkához. Legyen szó bútorok összeállításáról és rögzítéséről vagy bútorok elkészítéséről, a fúrógépek és csavarbehajtók, fűrészek és csiszolók, állványos gépek és munkaasztalok széles választéka áll rendelkezésre, de vásárolhatunk Ryobi® hőlégfúvót, tűzőgépet vagy festékszórót is.


A faanyagok vágása

A famegmunkálásnál a leggyakoribb alkalmazás a faanyagok vágása. A Ryobi® választékában több mint húszféle fűrészgép található. Ezeket részletesen bemutatni most nem tudjuk, kérjük, hogy látogassanak el a hu.ryobitools.eu weboldalra, ahol a teljes választék megtekinthető. Mindössze néhány gépet tudunk kiemelni.

Az új Ryobi® szúrófűrészek tervezésénél a fő szempont az volt, hogy pontos, precíz vágásokat lehessen végezni, és hogy a gép könnyen kezelhető és a lehető legtartósabb legyen. A RJS1050-K modell 680 W teljesítményű motorral, 23 mm-es lökethosszal percenkénti max 3100 fordulat mellett 105 mm-es vágásokra képes puhafában. A Ryobi® -nál a fontos gépek akkumulátoros kivitelben is elérhetők, az R18JS-0 típusjelű akkumulátoros szúrófűrész csak egy kicsit marad el vezetékes társa teljesítményétől, 101 mm vágására képes.


A Ryobi® körfűrészek közül a legérdekesebb gép a RWS1600K, amely beépített lézerrel rendelkezik, és vezetősínnel kerül szállításra, maximális vágási mélysége pedig 66 mm. Az akkumulátoros verzió 150 mm-es tárcsával maximum 45 mm vágásra képes.


A szablyafűrészek és háromféle asztali körfűrész mellett a gérvágó fűrészeket kell még megemlí­tenünk, amelyekből vezetékes kivitelben 3 típus érhető el 210, 216 és 254 mm-es fűrészlappal. A Ryobi®-nál megszokott módon itt is van akkumulátoros verzió: az EMS190DCL ferdevágási tartománya jobbra 45°, gérvágási tartománya pedig jobbra is és balra is 45°.


A faanyagok csiszolása

A második legnagyobb terület a csiszolás. A Ryobi® az akkumulátoros verziókat nem számítva tízféle faipari csiszolóval rendelkezik. A szalagcsiszolók, rezgőcsiszolók excentrikus csiszolók és egyéb csiszolók választékából az EMS180RV típust emeljük ki, amely három funkciót is ki tud elégíteni: a négyszög alakú csiszolótalppal egyszerű rezgőcsiszolóként használható, a háromszög alakú csiszolótalppal lehetséges a sarkok csiszolása is, a gép elején elhelyezett csiszolónyelv segítségével pedig az igazán nehezen megközelíthető helyeken is csiszolhatunk.A fűrészek és faipari csiszolók választéka mellett megtalálhatóak a Ryobi® kínálatában az ütvefúrók és fúrókalapácsok, a fúrócsavarozók, a multifunkciós gépek és a porelszívók is.


Emellett fontos ismételten kiemelni, hogy a gépek döntő többsége vezetékes és akkumulátoros kivitelben is elérhető. A Ryobi® egyedülálló One Plus rendszere több mint 50 elektromos kéziszerszámból és kerti gépből álló választéka egy akkumulátorral és töltővel működtethető. Így a használónak nem kell újra meg újra fizetnie a töltőért és az akkumulátorért, csak azokért a gépekért, amelyekre igazán szüksége van, és élvezheti a vezeték nélküli szabadságot.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

1 Akku - 1000 munka

A Proma Hungary Kft. bemutatja az új akkus kézi PowerPremium szerszámcsaládot, amely gépek a lithium-ion technológia eredményeit hasznosítva segítik a felhasználó munkáját. A lítium-ion (Li-Ion)...


Ha szeptember, akkor faipar

Minden év szeptemberében rendezik me a soproni faipari vásárt, ehhez igazodik minden szerszámkereskedő, és ebben a hónapban hirdetik meg a faipari akciójukat. Ácsok, asztalosok nélkülözhetetlen...