SOLAR napelemek és kollektorok rögzítése

2014-12-16 13:47:41 | Módosítva: 2015-04-27 12:17:48

Bármilyen rögzítésről is beszélünk a napelemes rendszereknél, a termékek legfontosabb ismertető jele az időjárás-állóság kell legyen. A stabil és megbízható szerkezetek hosszú éveken keresztül ellenállnak a külső hatásoknak, mint pl. agresszív csapadékvíznek, légköri korróziónak, széltehernek, hótehernek vagy egyéb behatásoknak.


A rögzítési rendszerek specialistája

A megbízható rögzítési rendszer kiválasztásánál az igazolt teherbírás és a maximális funkcionalitás mellett fontos szempont az egyszerű szerelhetőség, a szinte karbantartást nem igénylő szerkezet.

A modulokból felépülő rögzítési rendszer lehetővé teszi az adott helyszín igényeire szabott legmegfelelőbb gazdaságos megoldás megvalósítását. Az optimális megoldás kiválasztásában segítik a vásárlókat a Müpro szakemberei.


A SOLAR projektek lebonyolításában a gyors reakcióidő, a szükséges számítások és dokumentációk elkészítése mérvadó. A beérkező projektrészletek ismeretében a statikai (szél- és hóteher) számításokat az Eurokód szerint végzik el. A megoldási vázlatot egyeztetik a megrendelővel, arra árajánlatot készítenek, részletes tétellistával. A szállítás igény szerint történhet közvetlenül az építés helyszínére.

Napelemek szerelési módozatai szabadtéri szerelés, tetőszerelés vagy homlokzati szerelés lehetnek. Tetőszerelésnél a szerelés történhet lapos tetőre, ferdetetőre (különbözőfajta cseréptetőkre), illetve egyéb tetőtípusokra – például trapézlemez-tetőre, állókorcos tetőre stb. A homlokzati szerelés nem homlokzatépítést jelent.


A Müpro SOLAR rögzítési rendszer elemei lehetnek:

– Nemesacél V2A gyorsrögzítők, különböző mé­retekben.
– Nemesacél V2A különböző változatú tetőhorgonyok.
– Nemesacél V2A MPC kollektor konzolok.
– Trapézlemezes rögzítők, tömítéssel.
– Szerelőtalpak lapos tetőkhöz, fúrás nélküli alátámasztáshoz.
– Müpro MPC horganyzott, nemesacél, tűzihorganyzott vagy Müprotect rendszersínek.

A Müpro a folyamatos fejlődésnek, a kiemelkedő minőségnek köszönhetően – több, mint 50 év szakmai jelenlétével és tapasztalatával – a rögzítés-technika és a zajcsillapítás egyik vezető piaci szereplője. A Müpro márkanév fémjelzi a minőséget és az iránymutató technikát.Bővebb információ: MÜPRO Magyarország Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 32.
Telefon: (+36-1) 348-0440
email: info@muepro.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fúrni tudni kell

Nem lehet minden munkához mestert hívni! Akár lakásban, akár kertes házban lakik valaki, számtalan rögzítési feladat válik szükségessé számára az idők folyamán. Képet kell rakni a szobába,...


Kerékpárt a falra

Féltett kincsünk lett a kerékpár. Azért is, mert egyre nagyobb értéket képviselnek, az elektromos kerékpárok meg különösen. Nem ritkák a milliós biciklik, így érthető, hogy fokozott biztonságban...