SOLAR napelemek és kollektorok rögzítése

2014-12-16 13:47:41 | Módosítva: 2015-04-27 12:17:48

Bármilyen rögzítésről is beszélünk a napelemes rendszereknél, a termékek legfontosabb ismertető jele az időjárás-állóság kell legyen. A stabil és megbízható szerkezetek hosszú éveken keresztül ellenállnak a külső hatásoknak, mint pl. agresszív csapadékvíznek, légköri korróziónak, széltehernek, hótehernek vagy egyéb behatásoknak.


A rögzítési rendszerek specialistája

A megbízható rögzítési rendszer kiválasztásánál az igazolt teherbírás és a maximális funkcionalitás mellett fontos szempont az egyszerű szerelhetőség, a szinte karbantartást nem igénylő szerkezet.

A modulokból felépülő rögzítési rendszer lehetővé teszi az adott helyszín igényeire szabott legmegfelelőbb gazdaságos megoldás megvalósítását. Az optimális megoldás kiválasztásában segítik a vásárlókat a Müpro szakemberei.


A SOLAR projektek lebonyolításában a gyors reakcióidő, a szükséges számítások és dokumentációk elkészítése mérvadó. A beérkező projektrészletek ismeretében a statikai (szél- és hóteher) számításokat az Eurokód szerint végzik el. A megoldási vázlatot egyeztetik a megrendelővel, arra árajánlatot készítenek, részletes tétellistával. A szállítás igény szerint történhet közvetlenül az építés helyszínére.

Napelemek szerelési módozatai szabadtéri szerelés, tetőszerelés vagy homlokzati szerelés lehetnek. Tetőszerelésnél a szerelés történhet lapos tetőre, ferdetetőre (különbözőfajta cseréptetőkre), illetve egyéb tetőtípusokra – például trapézlemez-tetőre, állókorcos tetőre stb. A homlokzati szerelés nem homlokzatépítést jelent.


A Müpro SOLAR rögzítési rendszer elemei lehetnek:

– Nemesacél V2A gyorsrögzítők, különböző mé­retekben.
– Nemesacél V2A különböző változatú tetőhorgonyok.
– Nemesacél V2A MPC kollektor konzolok.
– Trapézlemezes rögzítők, tömítéssel.
– Szerelőtalpak lapos tetőkhöz, fúrás nélküli alátámasztáshoz.
– Müpro MPC horganyzott, nemesacél, tűzihorganyzott vagy Müprotect rendszersínek.

A Müpro a folyamatos fejlődésnek, a kiemelkedő minőségnek köszönhetően – több, mint 50 év szakmai jelenlétével és tapasztalatával – a rögzítés-technika és a zajcsillapítás egyik vezető piaci szereplője. A Müpro márkanév fémjelzi a minőséget és az iránymutató technikát.Bővebb információ: MÜPRO Magyarország Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 32.
Telefon: (+36-1) 348-0440
email: info@muepro.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Függesztés, rögzítés mennyezetre

Szerencsére általában csak kisebb súlyú tárgyak rögzítésére van szükség egy átlag lakásban. Jellemzően a mennyezeti világítás elemei jönnek szóba, de ezek között azért találunk már tekintélyesebb...


Rögzítéstechnika

A szakemberek általában jól ismerik a különféle vezetékek felerősítését megkönnyítő rögzítéstechnikai rendszerelemeket. A különféle gyártók ezen elemeinek választéka elég bőséges és mindegyik...