Falicsempe a konyhába

2015-01-06 12:45:08 | Módosítva: 2015-01-06 12:51:06

Egy lakás felújítása nem kerül sokkal többe akkor sem, ha a színeket és mintákat megtervezzük, egységes stílust alakítunk ki, hiszen az mesterember ugyanannyi pénzért rakja fel a csempét a falra, ha az egyszínű fehér, mint amikor egy merészet gondolunk, és kitalálunk egy jó mintát. A legegyszerűbb fehér konyhát is feldobhatjuk, egyedivé tehetjük. 

Egyedi tervek


A hideg (kék) és meleg (narancs) színek variálásával mozgalmas, de mégis kellemes felület hozható létre. Az egyszínű és mintás csempéket egyenletesen osszuk el. Egy ilyen színű fal mellé vagy hófehér, vagy nagyon sötét színű konyhaszekrény illik legjobban, de a természetes faanyagú is szép lesz.


A fekete-piros kombináció mindig is divat volt, és a fehér virágos minta egy kicsit „szelídíti” is a mintát. A 45 fokos szögbe (diagonál) rakott 10x10 cm-es csempék teszik különlegessé a konyha falát.Ez ugyan nem konyha, hanem egy kád körüli csempézett fal, de nagyon jól kitalált. A retro 15x15 cm-es fehér csempe színes változataival, a színkör alapján tervezték a mintát.


A virágos mintájú csempékkel nemcsak színeket, de az életet – a tavaszi-nyári virágzást – is bevisszük a konyhába.


Ezt a fehér, nagyon egyszerű konyhát a világos fűzöld csempe nemcsak feldobja, hanem igazán modernné, letisztulttá is teszi.A mozaik csempe is reneszánszát éli, mindenféle színösszeállításban. A hiedelmekkel ellentétben nem a 2x2 cm-es kis darabkákat kell egyesével felragasztani a falra, mert a gyártók különböző méretű hálókra előre felragasztják, és így nem tart tovább a mozaik csempével sem a burkolás.


Nem minden konyhában van felső szekrény, impozáns megoldás a képen látható lezáró minta.


Példa egy újabb kommersz fehér csempe díszítésére.


Mostanában kezd ugyan kimenni a divatból a 10x10 cm-es konyhai falicsempe, pedig új ötletekkel nagyon is szép, 45 fokban rakva (diagonál), egyszerű virágmintás darabokkal díszítve igazán időtálló burkolat.


Csak az igazán merészek terveznek ilyen konyhát: nincs két egyforma mintájú csempe a falon. Az ennyire mintás fallal legyünk óvatosak, legyen pl. csak egyetlen fal ennyire mintás, és bútort is egyszerű vonalvezetésűt válasszunk. A régies stílusú minták mellé nagyanyáink konyha kredence, szépen rendbe hozva jól illik.


És most vissza a jelen divatjába. A 10x10 cm-es kifejezetten konyhai fali csempét mostanában a nagyméretű, önmagukban kicsit mintás lapok váltják le. A letisztult formavilágú divatba az egyenes vonalak variálása még belefér, így a képen látható barna csíkos csempe variálása adja a mozgalmas mintát.


És végül egy romantikus virágmintás fali csempe.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-7064/Falicsempe_a_konyhaba