Megmenekült a Praktiker, de kiszáll a Baumax

2015-01-21 09:48:04 | Módosítva: 2015-01-22 16:35:27

A svájci székhelyű stratégiai befektető, a Papag AG a lengyelországi Praktiker áruházlánc után a konszern másik külföldi leányvállalatát, a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft.-t is átveszi. A Praktiker Kft. eladásával Magyarországon is sikerült biztosítani a 19 áruház és a több mint 1100 munkahely sorsát. 


Praktiket marad

A Praktiker áruházak eladásával a csődgondnok mostanra valamennyi operatívan működő, Németországon kívüli leányvállalatot sikeresen értékesített, s összesen 6.600 munkahely megőrzését biztosította. A magyarországi vevő a svájci Papag AG stratégiai befektető. A Papag Magyarországon is Praktiker márkanéven kívánja folytatni az üzleti tevékenységet.

A magyarországi Praktiker tavaly mintegy 90 millió eurós éves forgalmat ért el. Az új befektető kedvező lehetőségeket lát Magyarországon. A magyarországi Praktiker a 2013 októbere óta uralkodó, nehéz piaci feltételek mellett is bizonyítani tudta, hogy sikerülhet a folytatás, a magyarországi vásárlók a Praktikert akarják.

A Baumax viszont megy

A nehéz gazdasági körülmények miatt a Baumax minden erejét három másik országra összpontosítja. Az áruházlánc 2015 második negyedévében kivonul Magyarországról.

A Baumax közleménye szerint a 14 magyarországi áruházat áprilisig sorban bezárják, a munkavállalók megfelelő támogatást kapnak, amelynek kidolgozása folyamatban van.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: praktiker

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Életjelek a barkácspiacon

A magyar ingatlanpiac tavalyi egy helyben járása ellenére is eredményes évet tudhatnak maguk mögött a magyarországi barkácsláncok. Az OBI áruházakat működtető OBI Hungary Retail Kft. például...


Módosítja nyitva tartását a Praktiker

A törvényi keretek között igazodik a Praktiker a vásárlók igényeihez, ennek megfelelően március közepétől módosítja nyitva tartási rendjét.Hétfőtől szombatig reggel 7.30 órától este 20.30 óráig...