Alternatív síkosság-mentesítők

2015-01-26 10:34:02 | Módosítva: 2015-04-27 12:32:08

A síkosság elleni küzdelemben alternatív megoldást jelentenek a Sipőcz Kft. által kínált termékek.


Ezeket három csoportba osztjuk: megkülönböztetünk mechanikai csúszásmentesítőt, mechanikai csúszásmentesítő + jégoldó hatóanyag keverékét, és jégoldó hatóanyagot.

Mechanikai csúszásmentesítő a zeolit kőzet. Különlegessége, hogy a jégre szórást követően a jég felső rétegén lévő víz felszívásával egyidejűleg hőt ad le, ezáltal a zeolit szemcse körüli jeget megolvasztja, és a szemcsék a jégbe ékelődnek. Nyomelem tartalma kifejezetten előnyös, és jót tesz a növényzetnek, így a tavaszi olvadást követően összegyűjtve kertészeti célra kiválóan alkalmas.

A jégolvasztó hatóanyaggal nemesített mechanikai csúszásmentesítők közül a SikoSTOP ANTIKLORID+, egy klórmentes keverék, amelynek nitrogéntartalma a növények számára tápláló, és állatbarát, mert nem irritálja a házi kedvencek talpát.

A SikoSTOP RAPID különlegessége, hogy akár –20 °C-ig is képes a jeget megolvasztani. Kalcium-klorid jégolvasztó hatóanyagtartalma kevésbé károsítja a növényzetet. A kedvező árú SikoSTOP EKO+ jégmentesítő keverék –14 °C hőmérsékletig hatékony.


A jégolvasztó hatóanyagok közül a kalcium-kloridot ajánljuk, pehely, és folyékony formában. Az útszóró sóhoz hasonlítva sokkal kevesebbet kell kijuttatni a felületre a kalcium-klorid pehelyből. Az anyag a jég megolvasztásával egyidejűleg hőt termel, ami a jég felolvadását elősegíti, majd a jég kalcium-klorid elegy a jég visszafagyását megakadályozza. A kalcium-klorid nem csak jégolvasztásra használható, hanem kiválóan alkalmazható preventív jelleggel is.

Bővebb információ: Sipőcz Kft.
1173 Budapest, Határhalom u. 2.
Telefon: (+36-1) 999-1988
www.sipocz.hu
info@sipocz.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Környezetbarát, hatékony jégolvasztó

Bizonyára Önnek is ismerős a kép. Nehezen járható utak, állandóan csúszós járda a ház előtt. Sőt, még a parkolóhelyekre is sokkal nehezebb beállni hideg téli időben. Ennek az áldatlan helyzetnek a...


A csúszásmentesítés új generációja

Téli viszonyok közt az utak, járdák és járófelületek jegesedés okozta közlekedési problémák kezeléséhez útszóró anyagokat gyárt, illetve forgalmaz a Sipőcz Kft. A síkosság elleni küzdelemben...