Csak megbízható vészjelzőt otthonra!

2015-03-13 07:21:27 | Módosítva: 2015-04-27 12:22:13

A fűtési szezon alatt szinte naponta hallunk szén-monoxid mérgezéssel kapcsolatos híreket, mégsem figyelünk eléggé a megelőzésre. Ha szeretné családját biztonságában tudni olvasson tovább és fogadja meg tanácsainkat.


A szén-monoxidról

Színtelen, szagtalan, íztelen, erősen mérgező gáz, amit belélegezve az élő szervezet oxigén-hiányos állapotba kerülhet, mely szélsőséges esetben akár halálos mértékű is lehet. Nem látjuk, nem érezzük jelenlétét a levegőben, de keletkezhet szinte minden háztartásban, ahol vannak olyan eszközök ahol valamilyen égési folyamat zajlik, akár a szomszédban is.

Megelőzés

A szén-monoxid vészjelző telepítése mellett fontos, hogy gondoskodjunk tüzelőberendezésünk rendszeres karbantartásáról és kerüljük a házilagos javítást, beépítést, az ilyen munkákat mindig bízzuk szakemberre! Az égéstermék elvezetése és a megfelelő levegő ellátás biztosítása szintén fontos, fogadjuk meg a kéményseprő tanácsait.

A Honeywell ismét a legjobbak között

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2014 év végén végzett tesztjén 20 készülékből egyedül a Honeywell CO riasztója felelt meg. Idén a fogyasztóvédelem további 22 típust vizsgált és nagy örömünkre szolgál, hogy a Honeywell négy készüléke – H450EN és az X-Series család – felkerült a szén-monoxid vészjelzők pozitív listájára.

Miért a Honeywell?

Mert a Honeywell vészjelzői minden vonatkozó európai uniós szabványnak megfelelnek. Az X-Series vészjelzőcsalád típustól függően elemcsere nélkül 7 vagy 10 év élettartammal, számos új kényelmi funkcióval, mint az előriasztás, az alacsony gázkoncentráció mérési üzemmód, a nagy méretű riasztási üzenet, LCD kijelző nyújt biztonságot otthonában, akár a fürdőszobában is.

A vészjelző elhelyezése

Minden olyan helyiségben használjon vészjelzőt, ahol tüzelőberendezés található, attól 1-1,5 méterre a helység falán, a plafon alatt és a sarkoktól 30 centiméterrel elhelyezve azt. Erősen javasolt vészjelzőt tenni a hálószobákba és azokba a helyiségekbe is, ahol sok időt szokott tölteni. Fürdőszobákban a szén-monoxid vészjelzőt az ajtónyílás felső éle alatti magasságban kell elhelyezni.

Mit tegyek, ha megszólal?

Minden esetben, amikor a Honeywell szén-monoxid vészjelző riaszt, szén-monoxid van jelen a levegőben. Ilyenkor azonnal szellőztessen, a teszt gomb megnyomásával némítsa a vészjelző szirénáját, majd hagyja el a házat és hívja a tűzoltóságot a 112-es segélyhívó számon. Családtagjai mentése közben ön is rosszul lehet, így elsőként mindig hívjon szakszerű segítséget!


Ha többet szeretne tudni a szén-monoxid mérgezésről és a Honeywell vészjelzőkről, látogassa meg weboldalunkat. További előnyökért és támogatásért regisztrálja oldalunkon régi vagy új Honeywell szén-monoxid vészjelzőjét!

www.honeywellcoriaszto.hu/em


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A szén-monoxid nem válogat

A szén-monoxid színtelen, szagtalan, íztelen, erősen mérgező gáz, amitbelélegezve az élőszervezet oxigén-hiányos állapotba kerülhet, melyszélsőséges esetben halálos mértékű is lehet. Ezért néma...


Itt a fűtési szezon: ismét kiemelt figyelmet kap a szén-monoxid elleni védekezés

A gáz árának emelkedése miatt idén még többen fogják a fatüzelést választani a téli hónapokban. A kémények és fűtőkészülékek rendszeres karbantartása mellett továbbra is a legfontosabb védelem a...