Takarítás korszerű eszközökkel

2015-03-16 11:28:14 | Módosítva: 2015-03-16 12:37:06

A takarítást sokáig kemény, fizikai munkának tekintették. Négykézláb súrolunk és sikálunk, de a nagy kérdés az, hogy valóban tisztább lesz e környezetünk. A múlt század közepéig a magasnyomású mosó még ismeretlen fogalom volt.


Persze, azóta sokat változtak a dolgok. A takarítás radikálisan átalakult, köszönhető mindez az egyre hatékonyabb, ergonomikus takarító eszközöknek. Ma már akár kikapcsolódásként is felfoghatjuk az ilyen típusú munkavégzést – persze mindezt csak akkor, ha megvan hozzá a megfelelő takarító felszerelésünk. Ez az, amiben a Nilfisk eszközei a segítségünkre lehetnek.

A Nilfisk már több mint 100 éve a tisztítás-technológia élvonalában van. Gépeiket elsősorban azoknak ajánljuk, akik értékelik a kényelmet és a teljesítményt. Legyen a tisztítási feladat könnyű (Compact sorozat), közepesen nehéz (Excellent sorozat), vagy nehéz (Pro sorozat) – a kék gépek készen állnak a feladat megoldására.

Tisztább autó, rendezettebb kert

A hobbi magasnyomású mosók leggyakoribb alkalmazása a család autójának rendszeres tisztítása. Mára már azonban a magasnyomású mosóval történő tisztítás sokkal szélesebb területen használható, köszönhetően annak a széleskörű tartozék készlet választéknak, amellyel a gépeket felszerelhetjük.

Említsük csak meg a Nilfisk Multi Brush 3 in 1 multifunkcionális kefe készletet. Az autómosó forgókeféből, a felni tisztító keféből valamint a kerti bútortisztító keféből álló „garnitúra” - mely beépített tisztítószer tartállyal rendelkezik - minden Nilfisk magasnyomású mosóhoz csatlakoztatható.


Az autómosó forgókefe vékony szálakból készült, ezért kíméletesen, mégis hatékonyan tisztít. A vízsugár ereje megforgatja a kefe középső részét, s e forgómozgás következtében minimális erőfeszítéssel végezhetjük el a különböző felületek mosását. A felni tisztító kefét azok tudják csak igazán értékelni, akik már próbálták az autó kerekei közül kimosni a szennyeződéseket. A praktikus felni mosó alapos munkát végez, és gond nélkül tünteti el a megtapadt, erős szennyeződéseket.

A tavaszi ház körüli munka nem látványos, de elkerülhetetlen része, hogy a télen bepiszkolódott kerti bútorokat lemossuk. A kerítés és a bútorok tisztítása során gyakran szembesülünk azzal, hogy a felületek egy része nehezen hozzáférhető. Ezzel a kúp alakú kefével mégis pillanatok alatt lesúrolhatjuk a felületre rakódott piszkot.

Az első tavaszi napsugarak a teraszra csábítanak

A kerti slaggal való teraszmosásnál gyorsabb, hatékonyabb és precízebb tisztítást végezhetünk magasnyomású mosóval. Szinte újjá varázsolhatjuk teraszunkat a fal összefröcskölése nélkül a Nilfisk terasztisztító adapterével (Compact Patio vagy Patio Plus).


A Compact Patio egyszerűbb változat, míg a Patio Plus tisztítási erőt szabályzó Power Control-al rendelkezik, kiválasztva a megfelelő tisztítást attól függően, hogy milyen típusú a tisztítandó felület.


A Nilfisk weboldalára kattintva további információkat tudhat meg a hobbi magasnyomású mosókról, illetve egyéb hasznos kiegészítőkről: https://consumer.nilfisk.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Mielőtt elpakolnánk a kerti bútorokat

Szervezetünket is felkészítjük a télre vitaminok szedésével, legyünk ugyanilyen gondoskodóak a saját házunk táján is! Készüljön fel a télre a Nilfisk magasnyomású mosóival és tartozékaival!


Mire jó és nem jó a magasnyomású mosó

A szakkereskedésekben és hipermarketekben már néhány tízezer forintért lehet vásárolni magasnyomású mosót, és úgy tűnik, egy ilyen eszköz nem is nagyon hiányozhat már a kerttulajdonosok...