Takarítás korszerű eszközökkel

2015-03-16 11:28:14 | Módosítva: 2015-03-16 12:37:06

A takarítást sokáig kemény, fizikai munkának tekintették. Négykézláb súrolunk és sikálunk, de a nagy kérdés az, hogy valóban tisztább lesz e környezetünk. A múlt század közepéig a magasnyomású mosó még ismeretlen fogalom volt.


Persze, azóta sokat változtak a dolgok. A takarítás radikálisan átalakult, köszönhető mindez az egyre hatékonyabb, ergonomikus takarító eszközöknek. Ma már akár kikapcsolódásként is felfoghatjuk az ilyen típusú munkavégzést – persze mindezt csak akkor, ha megvan hozzá a megfelelő takarító felszerelésünk. Ez az, amiben a Nilfisk eszközei a segítségünkre lehetnek.

A Nilfisk már több mint 100 éve a tisztítás-technológia élvonalában van. Gépeiket elsősorban azoknak ajánljuk, akik értékelik a kényelmet és a teljesítményt. Legyen a tisztítási feladat könnyű (Compact sorozat), közepesen nehéz (Excellent sorozat), vagy nehéz (Pro sorozat) – a kék gépek készen állnak a feladat megoldására.

Tisztább autó, rendezettebb kert

A hobbi magasnyomású mosók leggyakoribb alkalmazása a család autójának rendszeres tisztítása. Mára már azonban a magasnyomású mosóval történő tisztítás sokkal szélesebb területen használható, köszönhetően annak a széleskörű tartozék készlet választéknak, amellyel a gépeket felszerelhetjük.

Említsük csak meg a Nilfisk Multi Brush 3 in 1 multifunkcionális kefe készletet. Az autómosó forgókeféből, a felni tisztító keféből valamint a kerti bútortisztító keféből álló „garnitúra” - mely beépített tisztítószer tartállyal rendelkezik - minden Nilfisk magasnyomású mosóhoz csatlakoztatható.


Az autómosó forgókefe vékony szálakból készült, ezért kíméletesen, mégis hatékonyan tisztít. A vízsugár ereje megforgatja a kefe középső részét, s e forgómozgás következtében minimális erőfeszítéssel végezhetjük el a különböző felületek mosását. A felni tisztító kefét azok tudják csak igazán értékelni, akik már próbálták az autó kerekei közül kimosni a szennyeződéseket. A praktikus felni mosó alapos munkát végez, és gond nélkül tünteti el a megtapadt, erős szennyeződéseket.

A tavaszi ház körüli munka nem látványos, de elkerülhetetlen része, hogy a télen bepiszkolódott kerti bútorokat lemossuk. A kerítés és a bútorok tisztítása során gyakran szembesülünk azzal, hogy a felületek egy része nehezen hozzáférhető. Ezzel a kúp alakú kefével mégis pillanatok alatt lesúrolhatjuk a felületre rakódott piszkot.

Az első tavaszi napsugarak a teraszra csábítanak

A kerti slaggal való teraszmosásnál gyorsabb, hatékonyabb és precízebb tisztítást végezhetünk magasnyomású mosóval. Szinte újjá varázsolhatjuk teraszunkat a fal összefröcskölése nélkül a Nilfisk terasztisztító adapterével (Compact Patio vagy Patio Plus).


A Compact Patio egyszerűbb változat, míg a Patio Plus tisztítási erőt szabályzó Power Control-al rendelkezik, kiválasztva a megfelelő tisztítást attól függően, hogy milyen típusú a tisztítandó felület.


A Nilfisk weboldalára kattintva további információkat tudhat meg a hobbi magasnyomású mosókról, illetve egyéb hasznos kiegészítőkről: https://consumer.nilfisk.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

3 eszköz, ami minden barkácsolót profivá tesz

Legyen szó egy kovácsoltvas kerti asztal felújításáról, a gyerekek homokozójának elkészítéséről, vagy egy egyedi könyvespolc megalkotásáról, van három olyan eszköz, ami garantáltan minden amatőr...


WPC anyagú teraszok tisztítása

Az egyre inkább alkalmazott WPC anyagú teraszok és egyéb padlójellegű burkolatok mondhatni szinte tisztítást nem igényelnek, ám azért a használatuk közben a felületük óhatatlanul elszennyeződik,...