Frissvíz rendszer

2015-03-24 10:10:09 | Módosítva: 2015-03-24 10:14:05

A Gorenje energiahatékony háztartási frissvíz rendszere segítségével alacsony áramfogyasztás mellett biztosíthatjuk otthonunk melegvíz-ellátását.


Az új fajta háztartási frissvíz rendszernek hat fő előnye van

– Alacsony áramfogyasztás mellett állítja elő a meleg vizet.
– Kitűnő alternatíva a hagyományos fűtési rendszerhez, mely puffertárolót és víztartályt is tartalmaz.
– Magában foglalja a folyamatos melegvíz-készítést, ami kizárja a Legionella kialakulásának esélyét a melegvíztartályban.
– A melegvíz-tartály helyébe egy fali modul kerül, így a kazánhelyiségben értékes helyet nyerhetünk (puffertartályos rendszer esetén).
– A rendszer energiatakarékos, mivel a puffertartályban eltárolt hő segítségével melegíti fel a vizet. Ezt a hőt elsősorban a fűtés részére tároljuk, de amikor kinyitjuk a vízcsapot, a frissvíz modul aktiválódik.
– Lehetővé teszi a folyamatos melegvíz-készítést percenként 19-35 literes áramlással. Ezzel elkerülhető a statikus víz a tartályban, és ennek eredményeként a vízkövesedés.


A rendszer két egységből áll

– A fűtővíz-tartály lehetővé teszi a radiátoros vagy padlófűtéses rendszer hőjének előzetes eltárolását. A puffertároló egyik speciális jellemzője az integrált elválasztó réteg, amely lehetővé teszi két réteg elválasztását: a magasabb hőmérsékletű vizet a tetején tartja, ez friss meleg víz készítésre használható.

– A tároló hőjét a hőcserélő a frissvíz modulba továbbítja. A tárolóban lévő fűtővíz és az ivóvíz sosem érintkezik; csak a hő kerül át a hőcserélőn keresztül. A használati meleg vizet ezért folyamatos áramlási rendszerben melegíti – a frissvíz modul akkor aktiválódik, ha a felhasználó megnyitja a csapot.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Szabadtéri hűtés

Az adiabatikus hűtők között találunk olyat is, amelyek beltéri használatra lettek kifejlesztve. Látszólag hasonlóak ezek egy mobil klímához, de hatásosságuk össze sem mérhető egy valódi...


Vízlágyítók lágy piaca

A vízlágyító berendezések piaci tendenciája eltér az egyéb épületgépészeti berendezésekétől. Ennek oka elsősorban az, hogy a vízlágyító berendezéseket vásárlók igényei nem elsősorban a...