Frissvíz rendszer

2015-03-24 10:10:09 | Módosítva: 2015-03-24 10:14:05

A Gorenje energiahatékony háztartási frissvíz rendszere segítségével alacsony áramfogyasztás mellett biztosíthatjuk otthonunk melegvíz-ellátását.


Az új fajta háztartási frissvíz rendszernek hat fő előnye van

– Alacsony áramfogyasztás mellett állítja elő a meleg vizet.
– Kitűnő alternatíva a hagyományos fűtési rendszerhez, mely puffertárolót és víztartályt is tartalmaz.
– Magában foglalja a folyamatos melegvíz-készítést, ami kizárja a Legionella kialakulásának esélyét a melegvíztartályban.
– A melegvíz-tartály helyébe egy fali modul kerül, így a kazánhelyiségben értékes helyet nyerhetünk (puffertartályos rendszer esetén).
– A rendszer energiatakarékos, mivel a puffertartályban eltárolt hő segítségével melegíti fel a vizet. Ezt a hőt elsősorban a fűtés részére tároljuk, de amikor kinyitjuk a vízcsapot, a frissvíz modul aktiválódik.
– Lehetővé teszi a folyamatos melegvíz-készítést percenként 19-35 literes áramlással. Ezzel elkerülhető a statikus víz a tartályban, és ennek eredményeként a vízkövesedés.


A rendszer két egységből áll

– A fűtővíz-tartály lehetővé teszi a radiátoros vagy padlófűtéses rendszer hőjének előzetes eltárolását. A puffertároló egyik speciális jellemzője az integrált elválasztó réteg, amely lehetővé teszi két réteg elválasztását: a magasabb hőmérsékletű vizet a tetején tartja, ez friss meleg víz készítésre használható.

– A tároló hőjét a hőcserélő a frissvíz modulba továbbítja. A tárolóban lévő fűtővíz és az ivóvíz sosem érintkezik; csak a hő kerül át a hőcserélőn keresztül. A használati meleg vizet ezért folyamatos áramlási rendszerben melegíti – a frissvíz modul akkor aktiválódik, ha a felhasználó megnyitja a csapot.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Frissvízmodul: családi házak és társasházak számára

Egy méretezett és beszabályozott használati melegvíz-rendszer stabilitását – amennyiben nincs más lehetőség rá – puffertárolókkal valósítják meg. Ha a fogyasztói oldal igényei rapszodikusak –...