Új szerszámok csőszerelőknek

2015-03-25 09:13:30 | Módosítva: 2015-03-25 09:15:49

A szerszámok kifejlesztésekor fontos szempont, az egyszerű felépítés, a jó kezelhetőség és az alacsony karbantartási igény.


Szerszám újdonságok

A kötéstechnikában kezdetben a mechanikus-hidraulikus eszközök alkották szerszámok gerincét. A piaci igények, illetve a szerelői szokások változását figyelembe véve a Rehau elkezdte az akkumulátoros szerszámok forgalmazását is. Az új szerszámok mellett megjelentek egyéb olyan, kiegészítők, melyek csökkentik a szereléshez szükséges időt.

Az egyik újdonság a három különböző átmérőt (16/20/25) tartalmazó villapár, mely használatával egy kisebb lakásnál elhagyható a villapárok szükségtelen cseréje. Fontos megjegyezni, hogy a tágítóhoz kapott rögzítő stiftet kell használni.

A csövek feltágításához szükséges kézi tágító is megújult, a fejrész egy úgynevezett Quick-Change (röviden QC) kialakítást kapott, amelyre az új QC tágítófejek bajonettzárral gyorsan csatlakoztathatók. A QC kézi tágító szerszámra a régebbi tágítófejek gond nélkül rögzíthetők, de ekkor a bajonettzáras mód nem működik. A gyengébb fizikummal rendelkező szerelők részére elérhető egy X-Pand nevű akkumulátoros tágítószerszám is. A legújabb fejlesztésű Rautool QC akkumulátoros kéziszerszám különlegessége pedig a kettős funkció. A kötés létrehozásához szükséges villapárok mozgatásán kívül a szerszám fején elhelyezésre került egy tágító egység is, így egy szerszámmal lehet a csövet tágítani, és a kötést elkészíteni.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Flexibilis vízvezetéki csövek

A házkörüli épületgépészeti munkák alaptevékenysége a vízcsőszerelés. A vizet régen lajtos kocsival szállították a házhoz, ahol kisebb-nagyobb tartályokban, kannákban tárolták, és onnan vették ki a...


Gondolkodjon bátran „NAGYBAN”

Napjainkban az épületgépészeti piac csúcsán (vagy talán már azon is túl), szinte minden sarkon egy új beruházással, építkezéssel találkozhatunk, amelyek ütemezésének gyakorlatilag a munkaerő...