Új szerszámok csőszerelőknek

2015-03-25 09:13:30 | Módosítva: 2015-03-25 09:15:49

A szerszámok kifejlesztésekor fontos szempont, az egyszerű felépítés, a jó kezelhetőség és az alacsony karbantartási igény.


Szerszám újdonságok

A kötéstechnikában kezdetben a mechanikus-hidraulikus eszközök alkották szerszámok gerincét. A piaci igények, illetve a szerelői szokások változását figyelembe véve a Rehau elkezdte az akkumulátoros szerszámok forgalmazását is. Az új szerszámok mellett megjelentek egyéb olyan, kiegészítők, melyek csökkentik a szereléshez szükséges időt.

Az egyik újdonság a három különböző átmérőt (16/20/25) tartalmazó villapár, mely használatával egy kisebb lakásnál elhagyható a villapárok szükségtelen cseréje. Fontos megjegyezni, hogy a tágítóhoz kapott rögzítő stiftet kell használni.

A csövek feltágításához szükséges kézi tágító is megújult, a fejrész egy úgynevezett Quick-Change (röviden QC) kialakítást kapott, amelyre az új QC tágítófejek bajonettzárral gyorsan csatlakoztathatók. A QC kézi tágító szerszámra a régebbi tágítófejek gond nélkül rögzíthetők, de ekkor a bajonettzáras mód nem működik. A gyengébb fizikummal rendelkező szerelők részére elérhető egy X-Pand nevű akkumulátoros tágítószerszám is. A legújabb fejlesztésű Rautool QC akkumulátoros kéziszerszám különlegessége pedig a kettős funkció. A kötés létrehozásához szükséges villapárok mozgatásán kívül a szerszám fején elhelyezésre került egy tágító egység is, így egy szerszámmal lehet a csövet tágítani, és a kötést elkészíteni.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Uponor S-Press PLUS

A többrétegű műanyag csövekhez használatos prés fitting, idomrendszer az egyik leggyakrabban használt eszköz az európai piacon. Gyors, tiszta és biztonságos kötést hozhatunk létre vele, így ez a...


Flexibilis vízvezetéki csövek

A házkörüli épületgépészeti munkák alaptevékenysége a vízcsőszerelés. A vizet régen lajtos kocsival szállították a házhoz, ahol kisebb-nagyobb tartályokban, kannákban tárolták, és onnan vették ki a...