Természetes kövek felhasználása környezetünkben

2015-04-15 13:12:48 | Módosítva: 2015-04-27 11:46:22

Az emberiség évezredek óta használja környezetében a követ. Eleinte csak építésre, de később már díszítésre is ezt tartós, időtálló anyagot építették be. A világ még mindig csodálja azokat a műemlékeket, amelyek évszázadok után napjainkban is eredeti pompájukban állnak, köszönhetően a kőnek. 


Nincs ez másképpen napjainkban sem. Kedvelt anyag a kő – akár lakásbelsőben, külső homlokzaton, kocsibejárón vagy kertépítésben. Természetesen minden célra más-más feldolgozási módot kell választani. Beltérben leggyakrabban csiszolt, fényezett, vágott lapokat használunk, de egy rusztikus lakásbelsőben durvább megmunkálású, vagy natúr köveket is beépíthetünk. Az épületek homlokzata az a hely, ahol a legnagyobb mennyiségben használunk kőburkolatokat. Egy irodaház homlokzata akár több száz négyzetméter is lehet, de egy családi ház lábazata is arányaiban nagy mennyiséget jelent. A külső burkolat az, ahol a stílusok is a legjobban eltérnek egymástól. Itt szinte minden megmunkálási mód és forma megjelenik az épület tulajdonosának ízlését tükrözve.

Kertünkben elsősorban natúr kitermelésű köveket, kavicsokat használunk kertépítési és díszítési célra. Ezek a kőkereskedésekben szinte minden színben megtalálhatóak. Kertünkbe színt és hangulatot visznek, nem túl drágák és elhelyezésük nem igényel szakértelmet.Természetesen stílus irányzatok mindig vannak. Most a modern megjelenés, a letisztult vonalak a jellemzőek a kőburkolatban, úgy beltérben, mint kültérben is. Jellemzőek a nagy lapok pl. 30x60 cm-es méretben, világos (pl. travertin) és sötét (pl. fekete pala) színben. Az utóbbi években terjedtek el a csíkokra vágott kövek. A szivárvány minden színében és sokféle felülettel rendelkezésre állnak, felhasználásuknak csak a képzelet szab határt. A lakásbelsőben jellemzően egy falat vagy falszakaszt burkolnak, de külső felületen a komplett homlokzatok burkolása sem ritka. Rendkívül látványos, különleges megjelenést biztosít.


A Mediterrán Kert már 15 éve foglalkozik természetes kövek gyártásával és forgalmazásával. Kőkereskedéseikben nagyon sokféle burkoló követ, kavicsot, sziklát talál a betérő vásárló. Nagy raktárkészlettel rendelkezik, de a vágott kövek hatalmas szín és méret választéka miatt ezek legyártására, méretre vágására néhány napot várni kell.


A Mediterrán Kert kereskedései:
Budatest X. ker., Keresztúri út 90.
Budapest XVIII. ker., Méta utca 2.

Tájékozódhatnak a cég honlapján is, ahol árakat elérhetőségeket és sok fotót találnak: www.mediterrankert.hu

A Mediterrán kert Facebook oldalán aktuális híreket, a legfrissebb termékeket és persze sok fotót láthatnak.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

TW FugaTech

A TerraWay® burkolatok kétkomponensű epoxi műgyanta és mosott finom kőzúzalék vagy kavics keverékéből állnak, amelyek a ragasztó anyag megkötését követően kemény járófelületet alkotnak. A...


Természetes kövek felhasználása a kertben

Kertjeinkben sokféle módon használunk fel mind mesterséges, mind természetes köveket. Szilárdságukat, megjelenésüket és egyéb fizikai tulajdonságaikat számos módon alkalmazhatjuk közvetlen...