A szigetelés is lehet romantikus

2015-04-20 14:38:04 | Módosítva: 2015-04-27 11:46:08

Egy új termékcsoport, a barna URSA TERRA ásványgyapotok hazai piacra dobásával ünnepli a tavaszt az URSA nemzetközileg elismert szigetelőanyag-gyártó vállalat. A termékek tudatosan arra lettek kifejlesztve, hogy messzemenően kielégítsék a modern kor építőipari, szigetelési és energetikai igényeit, emellett környezetbarátok, fenntarthatók legyenek.


Miért pont „TERRA”, azaz „föld”?

A fejlesztők eléggé romantikus alapgondolata az életet adó anyaföld volt, mely tiszteletet érdemel, és gondoskodik rólunk, a jövő ígéretét nyújtva. A kiváló minőségű barna ásványgyapot táblák egy teljes mértékben újrahasznosítási szempontokon nyugvó technológiával készülnek – minimum 65%-ban újrahasznosított anyagból –, és a hosszú életciklus végén a termék legalább 95%-ban újrahasznosítható. A nem éghető barna URSA gyapotok beépítése az alapvető energiatakarékosságon felül garantál egyfajta környezettudatos választást is, amely egyre több építtető számára kap kiemelt szerepet a döntésben.


Barna komfort a tetőtérben

Beépített tetőtérnél az URSA TERRA ásványgyapot lapok kiválóan alkalmazhatók mindenféle szerkezeti rétegrend kialakításban, legyen az akár szarufa közötti és alatti szigetelőanyag elhelyezés vagy bármely „URSA tető” – úgymint XPS bakos speciális rétegrend –, azaz szarufa közötti és feletti, szarufa vagy vasbeton koporsófödém feletti szigetelőanyag elhelyezés, vagy éppen kívülről történő tetőfelújítás. Energetikailag kedvező, ha a teljes szarufa-magasságot kitöltjük ásványgyapot szigeteléssel (nem iktatunk be hőszigetelési légrést), ám ilyen esetben mindig páraáteresztő tetőfóliát kell beépíteni a tetőfedő anyag alá, és fontos, hogy a fedési átszellőztetett légrést se felejtsük el kialakítani. A szarufa alatti ásványgyapot hőszigetelés esetében az anyagot fém vagy fa segéd vázszerkezet közé helyezzük el, majd erre a vázra pára- és légzáró fóliát is be kell építeni a felületfolytonosság és légtömörség biztosításával, hogy valóban optimális eredményt érjünk el.

Csendes barna gyapot

A barna URSA TERRA hangelnyelő ásványgyapot lapok szimpla és dupla vázkialakítású szerelt gipszkarton válaszfal szerkezetekben is kitűnő akusztikai szigetelést biztosítanak. Az anyag magas rugalmasságának köszönhetően tökéletesen befeszül a bordavázak közé, és maradéktalanul kitölti a rendelkezésre álló teret, ezzel hosszú távon fogja biztosítani az optimális léghanggátlást.


A TERRA termékek „földközeliségükkel” magukban hordozzák az ásványgyapotok minden előnyét. Épületeinkbe beköltöztetve javítják az életminőséget, gondoljunk akár a tökéletes hangszigetelés adta nyugalomra vagy a jó közérzetet biztosító kiváló hőszigetelési szerepre – nem beszélve a tűzbiztonság nyújtotta előnyökről. A Magyarországon jelenleg forgalomba kerülő 3 TERRA termék (URSA TERRA Plus 70P, URSA TERRA 76P, TERRA 78P) mindegyike kitűnő választás különféle magastető vagy padlás, illetve zárófödém, valamint szerelt gipszkarton válaszfalak szigeteléséhez. Az ár-érték arányt tekintve is optimális költségű barna gyapot valóra váltja mind a tervezők és kivitelezők épületenergetikai, mind a lakók kényelmes otthonnal kapcsolatos álmait.


URSA Salgótarján Zrt.:
www.ursa.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Isocell hőszigetelés

Az Isocell optimális szigetelőanyag, jellemzője az alacsony hővezetési tényező. A jó szigetellő anyagokkal szembeni elvárásoknak télen és nyáron is egyaránt megfelel. Az Isocell rendszer egyik...


Tetőtéri hőszigetelés

Hogyan szigeteljünk tetőtér beépítéskor? Az igény viszonylag egyszerűen megfogalmazható: Azt szeretnénk, hogy télen kevés energiával és költségért kelljen fűtenünk, nyáron pedig ne legyen...