Egyszemélyes helikopter

2015-04-24 12:59:34 | Módosítva: 2015-05-15 10:21:32

Az új-zélandi Martin Jetpack által tervezett egyszemélyes repülőgép mostanra megérett a gyártásra. 


A repülőgép akár 900 m magasságig fel tud emelkedni és 75 km/óra sebességgel képes haladni. Hajtóműve egy 2 literes 200 lóerős V4-es motor, melynek súlya az aktív fogyókúra hatására mindössze 60 kg. A repülő alkalmatosság a világ nagy részén az „ultrakönnyű repülőgépek” kategóriájába tartozik majd, az USA-ban viszont nem, mert az ottani szabályok szerint túl nehéz hozzá.


A forradalmian új technológia segítségével a gép rendkívül jól manőverezhető. Repülési képességeit jól kihasználhatja majd különböző mentési feladatokban, keresésben, rendőri és tűzoltási feladatoknál vagy akár katasztrófahelyzetekben is.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: helikopter, helicopter

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kéményellenőrzési szabályozás

Az elmúlt években többször változtak a kéményseprő-ipari jogszabályok, melynek következményeként sok a félreértés is körülötte. A Fővárosi Kéményseprők kiadványát felhasználva, megmutatjuk a...


CO vészjelzés nyáron? IGEN

Legtöbben kizárólag a fűtési szezonban számolnak a szén-monoxid mérgezés kockázatával, pedig tapasztalataink alapján a CO mérgezés afűtési szezonon kívül is előfordul, és nagyon is valós...