Egyszemélyes helikopter

2015-04-24 12:59:34 | Módosítva: 2015-05-15 10:21:32

Az új-zélandi Martin Jetpack által tervezett egyszemélyes repülőgép mostanra megérett a gyártásra. 


A repülőgép akár 900 m magasságig fel tud emelkedni és 75 km/óra sebességgel képes haladni. Hajtóműve egy 2 literes 200 lóerős V4-es motor, melynek súlya az aktív fogyókúra hatására mindössze 60 kg. A repülő alkalmatosság a világ nagy részén az „ultrakönnyű repülőgépek” kategóriájába tartozik majd, az USA-ban viszont nem, mert az ottani szabályok szerint túl nehéz hozzá.


A forradalmian új technológia segítségével a gép rendkívül jól manőverezhető. Repülési képességeit jól kihasználhatja majd különböző mentési feladatokban, keresésben, rendőri és tűzoltási feladatoknál vagy akár katasztrófahelyzetekben is.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: helikopter, helicopter

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Családja biztonságát ne bízza a véletlenre!

Sokan vannak tisztában a szén-monoxid mérgezés súlyos következményeivel, mégis kevesen gondoskodnak megfelelően családjuk védelméről. S hogya helyzet még bonyolultabb legyen, az sem érezheti...


Loft életérzés, Otti kivitelezésben

A Loft az 1960-as években Angliából indult útjának, majd New Yorkban is teret hódított. Szó szerinti fordításban padlásteret, padlásszobát jelent. Ebben az időben, a nagyvárosokban sorra zártak...