Egyszemélyes helikopter

2015-04-24 12:59:34 | Módosítva: 2015-05-15 10:21:32

Az új-zélandi Martin Jetpack által tervezett egyszemélyes repülőgép mostanra megérett a gyártásra. 


A repülőgép akár 900 m magasságig fel tud emelkedni és 75 km/óra sebességgel képes haladni. Hajtóműve egy 2 literes 200 lóerős V4-es motor, melynek súlya az aktív fogyókúra hatására mindössze 60 kg. A repülő alkalmatosság a világ nagy részén az „ultrakönnyű repülőgépek” kategóriájába tartozik majd, az USA-ban viszont nem, mert az ottani szabályok szerint túl nehéz hozzá.


A forradalmian új technológia segítségével a gép rendkívül jól manőverezhető. Repülési képességeit jól kihasználhatja majd különböző mentési feladatokban, keresésben, rendőri és tűzoltási feladatoknál vagy akár katasztrófahelyzetekben is.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: helikopter, helicopter

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Veszélyes szénmonoxid

Indul a fűtési idény, és ezzel párhuzamosan sajnos – várhatóan idénis, mint minden évben – megszaporodnak a CO mérgezéses balesetek. Sajnálatos érdekesség azonban, hogy ez a veszélyforrás nem...


Farönkök, kövek, kavicsok a kertben

Kertünk kialakítása és csinosítása nem csak drága kertépítési munkákkal képzelhető el. Kreatív ötletekkel hasznosíthatjuk a farönköket, kavicsokat, köveket - sok mindent, amit a természetben...