Csomagkézbesítés egyenesen a csomagtartóba

2015-04-26 10:53:42 | Módosítva: 2015-05-05 23:07:57

Nem számít milyen gyorsak lettek a német luxusautók, a postás még ennél is sokkal gyorsabban hagyja ott a „cetlit” a postaládánkban, hogy nem sikerült kézbesíteni a küldeményt.

Ezt a problémát felismerve, az Audi szakemberei olyan rendszert fejlesztettek ki, mely a csomagot mindig oda kézbesíti, ahol éppen tartózkodunk, pontosabban, ahol az autónk tartózkodik, írja a BBC autós rovata.


A rendszert (Audi Connect Easy Delivery) az autógyártó a DHL-lel és az Amazon-nal összefogva hozta létre. A tesztüzem májusban indul és lehetővé teszi néhány München környékén élő Audi tulajdonosnak, hogy közvetlenül az autójuk csomagtartójába fogadják az Amazon által küldött csomagjaikat. Tehát egy olyan helyre, mely kényelmes, biztonságos, és diszkrét.

A kiszállítás napján az autótulajdonosnak bele kell egyezni az autó „nyomkövetésébe”, hogy a DHL megtalálhassa az autót. A jármű természetesen kizárólag a DHL számára válik láthatóvá (és csak a kérdéses időszakra). A kézbesítő egy egyszeri kóddal felnyithatja az autó csomagtartóját. A kód lejár, amint a kiszállítási időszak véget ér.

Az Audi szerint a rendszer megvédi az autótulajdonos személyes adatait és az autó biztonságát. Ezzel együtt a kiszállítás napján valószínűleg nem célszerű a családi ékszervagyont a csomagtartóban tartani.

A próbaüzem után levelek és más – kisebb-nagyobb méretű – küldemények kézbesítése is lehető válik a csomagtartóba. Vélhetően más autógyártók is követhetik majd az Audi példáját. Bizonyára eleinte csak a drágább márkák, de később ez a szolgáltatás az átlag autótulajdonos számára is elérhetővé válhat. Nem kell tehát többé bosszankodunk, ha a postás nem csenget fel/be, hanem csak a cetlit dobja be.

Az autók tehát lassan nem csak mozgó élményközponttá válnak különféle multimédiás és kommunikációs funkciókkal, hanem „mobil postafiókká” is. A rendszert kombinálva az Amazon által nemrég bejelentett új Drónos csomagkézbesítéssel, nem kizárt, hogy egy szép napon a csomagokat „röptében” kézbesítik majd ki úgy, hogy meg sem kell állnunk az autóval…

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Csomagok szállítás

Nem csak nyári probléma, de az utazási idényben még gyakoribb a tetőcsomagtartós szállítás. Ennek biztonságáról gyűjtöttünk össze néhány hasznos tanácsot.


Csomagrögzítés, szállítás

Mindaddig, amíg baj nem történik, nem is gondoljuk, hogy hasznát vehetnénk a csomagrögzítő vagy szállítást segítő eszközöknek. A csomagrögzítéseket sokan azután kezdik használni, miután lerepült...