Csináld magad

Otthoni megfigyelési rendszer telepítése

2015-04-27 11:37:10 | Módosítva: 2015-06-18 11:54:10

Régen kiváltságnak tűnhetett, ha 1-2 helyen otthoni kamerás megfigyelési rendszert láttunk. Még ma is a legtöbb helyen (és legnagyobb számban) általában a boltok, irodák és ipartelepek veszik igénybe ezen eszközöket. Nagyszámú elterjedésüknek az is gátat szabott, hogy a régi analóg rendszereket csak szakemberek tudták jól beszerelni. Ha a rögzítő helytől távol kellett kamerát elhelyezni, az külön bonyodalommal járt. A helyzetet az internet térhódítása, és az ezzel kiépülő infrastruktúra változtatta meg. Ma már rendkívül sokféle IP kamera érhető el, melyek az otthoni routerre csatlakoztatva minimális beállítással távolról elérhető felügyeletet biztosítanak.


Alapbeállítások, függetlenül a kamera márkájától

Hálózat: csatlakoztassuk a kamerát a mellékelt kábellel direktben a laptopunkhoz, vagy a routerhez. A Wifi-s modelleknek is szükségük van első lépésben a fizikai kábellel történő csatlakoztatáshoz.

IP cím: pl. 192.168.1.100 formátumú. Ezt a címet a böngészőnk címsorába írva fog bejönni a kameránk felülete. A címet a kamerán, vagy annak dobozán találhatjuk. Fontos, hogy ha a gépünk nem 192.168.1.x tartományú címmel rendelkezik, akkor először annak IP címét kell módosítani, különben nem fogjuk elérni a kamerát a további beállításokhoz. Ma már a legtöbb gyártó mellékel segéd programot a kezdeti IP cím beállításhoz, amivel egyszerűen módosíthatjuk a kamera címét úgy, hogy az számunkra megfelelő legyen.

Jelszó: amint elértük az admin felületet, akkor első dolgunk az alapértelmezett jelszó megváltoztatása legyen. Ha nem akarjuk, hogy a világ lássa otthoni valóság-shownkat.


Ezek az alaplépések minden kameratípus esetén érvényesek, valahol természetesen még ezeket a lépéseket sem kell feltétlenül véghezvinni. A további lehetőségeket az adott kamera tudása határozza meg – mozgásérzékelés, éjjellátás, folyamatos rögzítés SD kártyára, számuk végtelen.


www.kamerabolt.com
+36-30-556-5042
hello@kamerabolt.com

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Riasztó, vezetékek nélkül

Egy távriasztó rendszer kiépítésének számtalan módja van, szakcégek tucatjai foglalkoznak ezekkel. A bonyolultabb és egyszerűbb megoldások mellet és ellenük lehet érveket felsorakoztatni. Az...


Pára, hőszigetelés, szellőzetlenség, penész

Nem először és bizonyára nem utoljára írunk penészes lakásokról, gombás falakról, rossz levegőjű otthonokról. Az érdekes az, hogy ez a probléma nem szűnőben van, hanem inkább egyre növekszik, és...