Az energiafogyasztáson spóroljon, ne az ablakon!

2015-04-27 11:51:11 | Módosítva: 2015-04-27 11:55:57

Magyarország földrajzi fekvéséből adódóan a háztartások kiadásai közül a legjelentősebb a fűtésszámla. Sokan vagyunk, akik hónapról hónapra fizetünk ki olyan összegeket a fűtésszámla részeként, amelyek a ház, vagy lakás értékéhez viszonyítva alacsony értékű, középtávon megtérülő – gyakran államilag támogatott – beruházásokkal jelentősen csökkenthetők. Ilyen beruházás a külső szigetelés és a megfelelő ablak. Új építésnél, vagy felújításnál egyaránt az a cél, hogy a hőveszteséget minél alacsonyabb szinten tartsuk. Az energiaveszteség az épület két szerkezeti eleme esetében a legmagasabb: a fűtési hő 18%-a távozik a falon, 47%-a az ablakokon keresztül. A fal megfelelő szigetelése, és a megfelelően megválasztott nyílászáró drasztikus megtakarításokat eredményezhet.REHAU SYNEGO ablakok

A REHAU SYNEGO profilrendszerből készült ablak a jelenlegi standard ablakokkal szemben 50%-kal jobb hőszigetelési értékeket tud felmutatni, amely már számszerűen kimutatható megtakarításokat eredményez az energiatudatos felhasználók számára. Egy németországi számítás alapján a fűtésre fordított energiahordozók mennyisége 25 év alatt egy 80-as években gyártott fa ablakkal szemben a SYNEGO-val csaknem a kétharmadával, egy mostani standard ablakkal szemben csaknem a harmadával csökken. Ha jobban belegondolunk, ez már szinte felér egy lakáskasszával, vagy egy nyugdíjbiztosítással, hiszen a fűtési költségek jelentős részét másra tudjuk fordítani.


A megtakarításoknak itt még nincs vége. A SYNEGO ablakprofilok HDF (High Definition Finishing) felülete tökéletesen zárt, ezáltal könnyen tisztítható, és gyakorlatilag nem igényel karbantartást. Ez egy komoly előny más anyagból készült ablakokkal szemben, amelyek üzembiztos működéséhez folyamatos karbantartásra és rendszeres ápolásra van szükség. A karbantartásra és ápolásra felhasznált fizikai és anyagi eszközök a korszerű műanyag ablakok esetében elhanyagolhatók, míg a kevésbé időtálló anyagból készült ablakok állagmegőrzésére felhasznált anyagok költsége jelentős. Évtizedes időtávlatokban számolva ismét komoly megtakarítást feltételezhetünk.

A SYNEGO ablakprofil a megjelenés tekintetében sem jelent kompromisszumot. Az eredetihez megtévesztésig hasonló számtalan féle fa erezetű vagy egyszínű kivitel egyaránt megvalósítható. A rendszer tartogat tetszetős megoldásokat hagyományos családi házak, társasházi lakások vagy akár a legmodernebb építészeti trendek alapján megtervezett épületek számára. A kasírozott fóliák, a lakozás, valamint az alumínium rátétlemezzel történő színezés minden esztétikai igényt kielégítő ablakok gyártását teszi lehetővé.


A SYNEGO ablakprofil a REHAU németországi központjában született több éves mérnöki munka eredményeként. A fejlesztési folyamat során a cég arra törekedett, hogy a profil már most megfeleljen a jövő szabványainak és energiahatékonysági előírásainak. Emellett fontos szempont volt a környezeti értékek és az erőforrások védelme, melynek érdekében a profil gyártásához jelentős mennyiségű újrahasznosított anyagot használnak fel. A SYNEGO profilok nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy be tudjuk tartani a jelenlegi és a 2020-tól érvényes energiahatékonysági előírásokat.

Ha Ön építkezést vagy felújítást tervez, vagy egyszerűen csak elege van a magas fűtésszámlákból, döntsön a REHAU SYNEGO ablakprofilok mellett!


További részletekért látogasson el a Rehau honlapjára: www.rehau.hu/synego

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Gázmérgezések igazi okai

A szénmonoxid mérgezések okait sok írásunkban kutattuk már. A Miskolci egyetem munkatársai igen alapos elemzésben foglalkoztak ezzel a témával, és következtetéseik nem csak a szakemberek számára...


Íves ablakok műanyagból és fából

A régi épületeken számtalan esetben láthatók felül ívelt ablakok. Ezek a legtöbb esetben még eredetiek, ám állapotuk elég tragikus. Az épület-felújítások alkalmával viszont már korszerű, ám az...