Új buszok Budapesten

2015-04-28 13:03:01 | Módosítva: 2015-05-06 13:04:56

Huszonöt új alacsonypadlós busz áll forgalomba májusban a fővárosban

Új MAN Lion's City A21 típusú szóló autóbuszokat a BKV Andor utcai telephelyén, április 28-án mutatták be. Az alacsonypadlós, klimatizált, környezetbarát motorral felszerelt típusból huszonöt áll forgalomba májusban Budapesten, majd a későbbiekben összesen hetvenöt ilyen busz kerül beszerzésre, és így a BKK vonalain közlekedő buszállomány mintegy 65 százaléka alacsonypadlós lesz.

Az új járművek az EURO 6 környezetvédelmi kategóriába tartoznak, vagyis, fokozottan környezetkímélők, és olyan biztonsági rendszerrel látták el őket, amely megakadályozza, hogy az utast vagy a táskáját, kabátját odacsukja a záródó ajtó.

Az új buszok alapvetően Dél-Budán közlekednek. 
MTI Fotó: Máthé Zoltán

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: új buszok, bkv

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kerékpárszállítás a BKK egyes járatain

A BKK, egyes járatain, teszt jelleggel engedélyezte a kerékpárszállítást, ami egy vonaljegy, gyűjtőjegy vagy kerékpárbérlet felmutatásával vehető igénybe. Néhány – egyébként teljesen logikus –...


Duplacsuklós busz

A BKV Zrt. ezúttal – járműflotta fejlesztési lehetőségeinek vizsgálata céljából – duplacsuklós autóbuszt tesztel Budapesten.