Okos bőrönd

2015-05-15 10:53:25 | Módosítva: 2015-06-25 12:05:02

Nem először támad az az érzésünk, hogy „más megint kitaláltak egy semmire sem jó elektromos ketyerét”! Aztán amikor megismerjük a részleteket, akkor jövünk rá, hogy nagyon is hasznos, célszerű eszközről van szó, ami igenis megkönnyíti hétköznapjainkat. Így vagyunk az okosbőrönd koncepciójával is.


Nem is teljesen újdonságról van szó, hiszen hasonlókkal már több gyártó is foglalkozott. A képeken látható változat viszont két „nagy”, a Samsonite és a Samsung kooperációjában született, illetve fejlődik még tovább a jövőben.

Az alapot már most tudja, saját GPS segítségével a tulajdonos mindenkor nyomon követheti bőröndjét. Tudja a helyzetét akkor, amikor a reptéren a csomagkiadóban várja, de azt is, ha lemaradt a csomag valahol, és most már a világ másik felében kell keresni. A bőröndöt mobiltelefonjával tudja zárni-nyitni, és arról is értesítést kap, ha valaki kinyitotta a bőröndöt – természetesen azt is látja, hogy ez pontosan hol történik.

A későbbiekben a bőröndöt önjáróvá kívánják tenni, saját meghajtása segítségével követi majd gazdáját a reptéren, pályaudvaron, anélkül, hogy cipelni kellene. És persze azt is méri, hogy mekkora a saját súlya, hogy pakoláskor tudjuk, hol – a légitársaságok által meghatározott – határ.


Hátra van még a fejlesztésben a különböző légitársaságokkal való összehangolás. Meg kell teremteni többek között az egységes technikai hátteret. A különféle légitársaságok szolgáltatásait igénybe vevő utazó természetesen elvárja majd, hogy okosbőröndje mindenütt működjön –, biztonsági előírásoknak is eleget kell tenni (a társaság nyilván nem szeretné, ha az utasok repülés közben is kapcsolatba tudnának lépni a csomaggal). Az viszont a légitársaság számára is hasznos lehet, ha a bőrönd fontos információkkal tudná ellátni őket.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-7205/Okos_borond