Fújható hőszigetelés

2015-05-18 14:47:56 | Módosítva: 2015-05-20 10:15:20

A jó hőszigetelés nem csak a pénztárcát kíméli, de a komfortérzetet is jelentősen javítja, ha a tetőtéri lakás huzatmentes és kellemes a hőmérséklet télen-nyáron.


Akár utólag, bontás nélkül

Egy épület tetőszerkezetét különösen érdemes jól hőszigetelni, mert a téli hőenergia-veszteség közel 40%-a itt távozik, és a nyári napsütés okozta hőterhelés jelentős része is itt lép be az épületbe. A jelenleg kapható hőszigetelő anyagokkal kétféle irányból közelíthetjük a jó megoldást: ha egy olcsóbb, gyengébb alapanyagot választunk, akkor egy vastag szigetelőréteget kell kialakítanunk, ami nem mindig szerencsés, mert nagy teret foglal, és a járulékos költségek (szállítás, beépítés) is többszörösek.

A fújható hőszigetelő habok előnye, hogy kiváló hőszigetelő képességüknek köszönhetően kevesebb anyagvastagságra van szükség ugyanolyan hőtechnikai paraméterek eléréséhez. Ezáltal a tetőtéri térkihasználás is optimálisabb lehet, ha a szigetelés kevesebb helyet foglal el a hasznos térből. További előnye ennek a technológiának, hogy olyan nehezen elérhető, bonyolult formát alkotó helyek is tökéletesen kitölthetők vele, mint pl. a tetőzugok, sarkok, szelemen.

Az Aminocell-H hőszigetelő műanyaghabot GEL állapotban injektálják a feltöltendő üregbe, a bedolgozás után egy polimerizációs reakció során szilárdul meg. A túlnyomás csak a hab betöltésének idejéig áll fenn, és ez biztosítja, hogy a hőszigetelő hab az üregnek minden olyan részletét kitölti, amit más technológiákkal csak nehezen vagy egyáltalán nem lehet elérni. Továbbá fontos, hogy a töltési nyomás lekapcsolásával azonnal megszűnik a túlnyomás, ezért a szerkezeteket nem feszíti a hőszigetelő hab, nem dagad tovább. A technológiánknak köszönhetően jelenleg a műanyag habhőszigetelés az egyik leghatékonyabb olyan szigetelési technológia, amellyel komolyabb bontás nélkül lehet már meglévő akár lakott épületek hőszigetelését javítani. Mindössze néhány kisméretű befecskendező furatot kell készíteni, és már indulhat is a falhabosítás vagy tetőtéri hőszigetelés.

Teljesen kiszáradt állapotában a hőszigetelő hab hasonló megjelenési tulajdonságokkal rendelkezik, mint az EPS (Nikecell) hőszigetelő lapok, de mikrocellás szerkezetének köszönhetően jóval apróbbak a légbuborékok, és ezért több is van belőlük. Ennek köszönheti kiváló hőszigetelő és páraáteresztő képességét.

A fújt hőszigetelő műanyaghab leggazdaságosabban a meglévő, hiányos, nem megfelelő hőszigetelések javítására használható, ha a munkálatokat a lehető legkisebb bontással kell kijavítani.A fújt hőszigetelő műanyaghab kiszáradás utáni tulajdonságai:

– Kiváló hőszigetelő és páraáteresztő képességű.
– Lambda hővezetési tényezője: 0,03 W/(mK).
– Rendkívül könnyű.
– Kiváló hangszigetelő.
– Rágcsálók, rovarok nem károsítják, nem penészedik.
– Nem öregszik, tulajdonságait teljes élettartama alatt megőrzi.

A bontás nélküli technika hibás hőszigetelés javítására:

– Cserépfedés esetén kívülről, egy cserepet m2-enként feltolva a külső tetőfólia bemetszésével juttatjuk be a hőszigetelő habot.
– Járható padlástérből szondával lenyúlva töltjük fel a szarufák közeit lentről felfelé haladva.
– Rendszeres probléma, hogy az utólagos homlokzati hőszigetelés megáll az eresz aljánál. Ezt a hőhidat a teljes ereszdobozolás feltöltésével tudjuk megszüntetni.
– Nem hozzáférhető helyeken alkalmazhatjuk a falfúrásos technikát. Ekkor 2,5 cm átmérőjű lyukat fúrunk, és ezen keresztül injektáljuk a habot a szigetelendő üregbe.
– Födémek utólagos hőszigetelésére is gazdaságosan alkalmazható a meglévő födémüregek feltöltésével. 

Kérjen egyedi kedvezményes árajánlatot az őszi kivitelezési szezonra és télen már élvezheti a jó hőszigetelés előnyeit!

Zsiráfok.hu Kft.
+36-30-382-9818
www.habhoszigeteles.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Lasselsberger-Knauf csodavakolat

Engedélyezés előtt áll a Lasselsberger-Knauf legújabb fejlesztése, amelynek segítségével kánikulák idején klímaberendezés használata nélkülis 26 °C alatt lehet tartani az épületek belső...


Belső oldali hőszigetelés?

Megoldást nyújt a húsz éve piacon lévő Multipor ásványi hőszigetelő rendszer, mellyel párazáró réteg beépítése nélkül is könnyen kialakítható belső oldali hőszigetelés. A Multipor rendszer...