Minőségi eszközök elérhető áron

2015-05-18 14:53:42 | Módosítva: 2015-05-19 21:25:31

Az ipari kisgépek körébe számos ipari felhasználású, kisebb méretű eszköz és kéziszerszám tartozik, például a fúrógép, a köszörű, a gyalugép, a sarokcsiszoló vagy a bontókalapács. Ezeket az ipar több ágazata is alkalmazza, többek között a fémipar és a faipar. Használatuk elengedhetetlen a különböző termelési folyamatokban, hiszen megkönnyítik és felgyorsítják az egyes feladatok elvégzését. A minőségi kisgépek és szerszámok azonban meglehetősen drágák, egy műhely teljes felszerelése bizony sokba kerül. Ez sajnos gyakran gátat szab a fejlesztésnek. Nem szükséges egy kisebb vagyont kiadni az új szerszámokért, ha a régi is lehet ugyanolyan jó és megbízható.

Jó minőségű használt kisgépeket és szerszámokat ma már az interneten is beszerezhetünk erre szakosodott kereskedőcégektől. Műhelyünk fejlesztésének egyik lehetséges módja használt gépek és szerszámok vásárlása a Surplex oldalán vagy más hasonló honlapon.

Mire érdemes odafigyelni használt kisgépek vásárlása során?

A megfelelő eszköz kiválasztásánál számos tényezőt kell figyelembe vennünk. Mielőtt döntenénk, gondosan járjunk utána a következő kérdéseknek:

  • Mekkora lesz a gép várható élettartama?
  • Kapható-e még alkatrész hozzá?
  • Van-e szerviz a közelben?
  • Kapunk-e rá garanciát, ha igen, az hány évig érvényes?
  • Mennyire megbízható, terhelhető a berendezés?
  • Milyenek a gép műszaki jellemzői?
  • Mennyire magasak az üzemeltetési költségek?
  • Mekkora a berendezés energia-felhasználása?

A használt kisgépek vásárlásának előnyei és hátrányai

Ha használt eszköz vásárlását fontolgatjuk, a fenti szempontok áttekintése után gondoljuk át az előnyöket és hátrányokat is.


Használt Flex kaparó eszköz a Surplex-től

A vezető kisgép- illetve szerszámgyártók folyamatosan egyre korszerűbb technológiákkal állnak elő. A jobb és modernebb gép azonban többe is kerül. Érdemes pontosan meghatározni, hogy milyen funkciókra van szükségünk. Nem kell feltétlenül megfizetni egy modern berendezés olyan tulajdonságát, amit amúgy sem használnánk ki. Ha egy régebbi modell is képes ellátni a feladatot, jó megoldás lehet egy használt eszköz vásárlása.

A mai gépek kialakításánál a gyártók különösen ügyelnek az ergonómiára, a könnyű kezelhetőségre, a felhasználóbarát működésre. Ez mind nagyon hasznos, érdemes azonban utánajárni, hogy egy neves gyártó melyik használt modellje képes ugyanezek biztosítására. Miután a használt eszköz mindig olcsóbb, mint az új, lehet, hogy használtan ugyanannyiért egy több funkciót kínáló, ergonómiai szempontból is megfelelő berendezést kapunk.

Használt Protool kardfűrész a Surplex-től 


Használt Protool láncmarógép a Surplex-től

A döntés előtt nézzünk utána, biztosított-e az alkatrész-ellátás ezekhez a régebbi modellekhez, illetve elérhető közelségben van-e szerviz.Tájékozódjunk arról, hogy mekkora éves javítási-karbantartási költségekre kell számítanunk. Akkor lehet érdemes használt gépet vásárolni, ha annak éves amortizációja és az éves szervizköltsége együttesen alacsonyabb, mint az új berendezés éves amortizációja.

 

Használt Würth vízszintes szalagfűrész a Surplex-től

Hasonlóan lényeges szempont az energia-felhasználás is. Az új berendezéseké – hasonló teljesítmény mellett – általában alacsonyabb, mint a régieké. A számításokat úgy kell elvégeznünk, mint a javítási költség esetében: ha a régi eszköz amortizációja + az általa felhasznált energia költsége alacsonyabb, mint az új gépé, érdemes a használtat venni.

Mikor jó megoldás egy használt kisgép vásárlása?

Sok esetben a használt kisgépek és szerszámok is ugyanazt a magas minőséget képviselik, mint az újonnan vásárolt társaik. Ha vezető világmárkák gyártóinak termékeit keressük, költséghatékonyan szerezhetünk be új eszközöket. A használt MILWAUKEE, FESTO, METABO, HILTI, STIHL, BOSCH vagy MAKITA szerszámok, illetve ROTH ELEKTRIK, MESSER GRIESHEIM, LORCH, RIEXINGER, NORWELD, CRONITEX, OERLIKON, TUCKER, MUNCH vagy ESS gépek még hosszú évekig megbízhatóan működnek. A használt gépek állapotfelmérését tapasztalt szakértők végzik, ez biztosítja a megfelelő ár-érték arányt. Az eszközök ára azok állapotát és a piaci realitásokat tükrözi.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Még tart a parlagfű szezon

A pollenszezon februártól októberig tart. Októberben még rendszeresen találkozhatunk a parlagfű pollenjével, ami a legtöbb szenvedést okozza az arra érzékenyeknek. Bár már kevesebbet...


Őröljünk, pelyhesítsünk a konyhában

Rengeteg konyhai kisgép beszerezhető, de talán a legkülönlegesebbek közöttük a konyhai malmok és pelyhesítők, melyekkel magunk őrölhetünk lisztet, vagy készíthetünk gabonapelyheket.